Prieš FED posėdį investuotojai aktyvių veiksmų nesiėmė

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: SEB bankas Data: 2019-03-20 10:29 Komentarai: (0)
JAV-Kinijos derybose dėl prekybos – nerimą keliantys ženklai. JAV akcijų indeksai vakar neįgavo aiškios krypties („S&P 500“ -0,01 proc., „Dow Jones“ -0,10 proc.), investuotojams laukiant FED užuominų dėl tolimesnės pinigų politikos ir augant įtarimams, kad JAV-Kinijos derybos nevyksta taip sklandžiai kaip iki šiol manyta.

Keletas anoniminių šaltinių pranešė, kad Kinijos derybininkai nebenori įgyvendinti iškeltų reikalavimų, jei mainais į griežtesnę intelektinės nuosavybės teisių apsaugą JAV pusė neįsipareigos panaikinti įvestų tarifų. Euras JAV dolerio atžvilgiu brango septintą prekybos sesiją iš pastarųjų aštuonių (0,13 proc., iki 1,135 dolerio už eurą), paaiškėjus, kad Vokietijos vartotojų pasitikėjimo rodiklis kilo penktą mėnesį iš eilės. BBC praneša, kad Didžiosios Britanijos premjerė Th. May ketina kreiptis į ES laišku su prašymu pratęsti „Brexit“ terminą.

ES vyriausiasis derybininkas M. Barnier pareiškė, kad termino pratęsimui reikalingas aiškus pagrindimas dėl jo reikalingumo ir detalus veiksmų planas. Kol kas neaišku, ar šią savaitę Jungtinės Karalystės parlamentui bus pateiktas dar vienas, jau trečiasis, sutarties dėl išstojimo iš ES variantas.

Azijos akcijų biržose šįryt 8.30 val. Lietuvos laiku indeksų kryptys išsiskyrė (Kinijos „Shanghai Composite“ -0,17 proc., Honkongo „Hang Seng“ -0,25 proc., Indijos „BSE 30“ +0,19 procento).

Baltijos šalių biržose – visuotinis optimizmas. Iš dešimties didžiausią apyvartą pasiekusių bendrovių vakar devynių akcijų kainos kilo ir vienos nepakito. Daugiausiai sandorių (141) sudaryta „Baltika“ akcijomis, jų kaina šoktelėjo dar 16,78 proc. (dieną prieš tai – 22,22 proc.), investuotojams tikintis galimo akcijų supirkimo. „Tallink Grupp“ paskelbė, kad metams pratęsė vienai dukterinių įmonių priklausančio laivo nuomos sutartį su Kanados bendrove „Marine Atlantic Inc“. „Tallink Grupp“ akcijų kaina pakilo 1,46 proc. (iki 1,045 euro už akciją). OMXB indekso vertė vakar pakilo 0,39 proc., bendra trijų biržų apyvartą siekė 674,4 tūkst. eurų.
 
Dar nėra komentarų