Karščiausios Ženevos Motor Show 2019 naujienos

» Straipsniai » Atsipalaidavimui
Didieji Europos ir viso pasaulio automobilių gamintojai vienoje svarbiausių tarptautinių parodų Ženevoje pristatė savo karščiausias naujienas.
versija spausdinimui
Autorius: traders.lt Data: 2019-03-09 00:59 Komentarai: (0)
Šių metų kovo pradžioje, t.y. 7 - 17 dienomis, surengta tradicinė viena iš svarbiausių pasaulyje tarptautinė Ženevos automobilių paroda, kuri vyksta jau 89 kartą. Didieji Europos ir viso pasaulio automobilių gamintojai pristatė savo karščiausias naujienas. Tad šįkart laisvalaikio straipsnio rubrikoje siūlome pasižvalgyti po Ženevos Motor Show 2019.

2020 Lamborghini Aventador SVJ Roadster

Šių metų pirmojoje Europoje vykstančioje tarptautinėje automobilių parodoje debiutavo įspūdingas ir galingas 2020 Lamborghini Aventador SVJ Roadster modelis.

„Aventador SVJ Roadster paveldi visas kupė galios, našumo ir naujoviškas aerodinamines technologijas. Ypač įdomu važiuoti su Aventador SVJ, bet su papildomu išskirtinumu: atviro oro pasirinkimu. Turėdamas tą patį išskirtinį našumą su stogu, ar be jo, Aventador SVJ Roadster sujungia kupė dinamiką su unikalia Lamborghini roadster dvasia“ - sakė Automobili Lamborghini pirmininkas ir generalinis direktorius Stefano Domenicali.

Šiame sportiniame automobilyje yra įmontuotas V12 variklis, kurio pajėgumas 770 arklio galių. Nuo nulio iki šimto kilometrų per valandą greitis yra pasiekiamas vos per 2.9 sekundes, o maksimalus greitis sudaro daugiau nei 346 kilometrus per valandą.

Šis modelis 2020 Lamborghini Aventador SVJ Roadster, kurio iš viso bus pagaminta tik aštuoni šimtai vienetų, prekyboje pasirodys jau šią vasarą, ir kaip skelbiama, pradinė kaina turėtų siekti 574 tūkstančius dolerių.

2020 Mercedes-Benz AMG SLC 43

Vokietijos prabangių automobilių gamintoja Mercedes-Benz šių metų Ženevos parodoje pristatė savo AMG SLC 43 modelį, kuris yra puikus pasirinkimas artėjančiam šiltajam metų sezonui.

Šiame automobilyje yra įmontuotas trijų litrų V6 variklis, kurio pajėgumas 385 arklio galios. Nuo nulio iki šimto kilometrų per valandą greitis yra pasiekiamas per 4.6 sekundes, na o maksimalus elektroniniu būdu apribotas greitis siekia du šimtus penkiasdešimt kilometrų per valandą.

Prekyboje šis žavus ir seksualus 2020 Mercedes-Benz AMG SLC 43 modelis turėtų pasirodyti jau kitais metais, na o pradinė kaina sudarys 61,350 tūkstančių dolerių.

2020 Ferrari F8 Tributo

Ženevos Motor Show 2019 parodoje buvo pristatytas Ferrari F8 Tributo modelis, kuris pakeis Ferrari 488 GTB. Naujasis modelis pasižymi galingiausiu V8 varikliu Italijos automobilių gamintojų istorijoje, be to, jame geresne aerodinamika ir jis turi mažiau svorio.

Kaip skelbiama, šiame automobilyje yra įmontuotas 3.9 litrų V8 variklis, kurio pajėgumas 710 arklio galių. Nuo nulio iki šimto kilometrų per valandą greitis yra pasiekiamas per 2.9 sekundes, iki dviejų šimtų kilometrų per valandą greitis pasiekiamas per 7.8 sekundes, na o maksimalus greitis sudaro daugiau nei 340 kilometrų per valandą.

„Jis turi tokį patį našumą kaip ir 488 Pista, tačiau šis automobilis yra maksimizuotas keliui, F8 Tributo daro viską, bet su patogumu vairuotojui ir keleiviui“ - sakė Ferrari inžinierius Edoardo Rossi.

Kol kas 2020 Ferrari F8 Tributo pradinė kaina nėra skelbiama, tačiau prekyboje jis turėtų pasirodyti jau greitai.

2020 Bugatti La Voiture Noire

Bugatti kompanija šių metų Ženevos tarptautinei automobilių parodai sukūrė specialų vienkartinį modelį. La Voiture Noire (juodas automobilis) sukurtas pažymėti 110 metų Bugatti gyvavimą, na o jo dizainą įkvėpė puikiai žinomas šios įmonės 1936 Type 57 SC Atlantic modelis.

Kaip skelbiama, Bugatti La Voiture Noire modelyje įmontuotas tas pats variklis kaip ir Chiron modelyje, t.y. aštuonių litrų keturių turbo W16 1479 arklio galių, na o maksimalus greitis turėtų siekti apie 480 kilometrų per valandą, bet bus apribotas. Be to, įdiegta septynių greičių dvigubos sankabos automatinė pavarų dėžė ir visų ratų pavara.

Norintiems šį gražuolį įsigyti turime blogų žinių, jis yra vienintelis ir jau parduotas už vienuolika milijonų eurų, tad tai yra visų laikų brangiausias naujas automobilis.

Volkswagen T-Roc R

Vokietijos automobilių gamintoja Volkswagen Šveicarijoje vykstančioje parodoje pristatė savo mažiausio visureigio sportinę versiją T-Roc R. Tai antrasis bendrovės R skyriaus modelis.

Šiame Volkswagen T-Roc R automobilyje yra įmontuotas dviejų litrų turbo keturių cilindrų variklis, kurio pajėgumas 295 arklio galios. Visi keturi ratai yra varomi naudojant 4Motion sistemą, prijungtą prie septynių pavarų dvigubos sankabos automatinės transmisijos. Nuo nulio iki šimto kilometrų per valandą greitis yra pasiekiamas per 4.9 sekundes, na o maksimalus greitis yra apribotas iki 250 kilometrų per valandą.

Prekyboje šis Volkswagen T-Roc R visureigis pasirodys šių metų pabaigoje, kol kas pradinė kaina nėra skelbiama.

2020 Aston Martin AM-RB 003 Concept

Ženevos Motor Show 2019 parodoje pristatytas Aston Martin AM-RB 003 Concept koncepcinis modelis. Jame bus Formula One technologija, paimta iš Aston Martin partnerystės su Red Bull Racing lenktynių komanda.

„AM-RB 003 Concept yra tiltas, šis modelis vertinamas vienu milijonu svarų, todėl tiesiogiai konkuruoja su Senna ir LaFerrari. Jis naudoja „Valkyrie“ technologiją ir aerodinaminę konstrukciją ir suderintas su V6 varikliu, kuris bus naudojamas Ferrari 488 konkurente“ - Aston Martin sakė Dr. Andy Palmer.

Kaip skelbiama, šio Aston Martin AM-RB 003 Concept modelio produkcinė versija pasirodys 2021 metais ir ji gali būti pavadinta Valhalla, na o pačių automobilių bus pagaminta tik penki šimtai.

Kia Imagine EV Concept

Kia pristatė ekstravagantišką Imagine EV Concept koncepcinį elektrinį modelį. Korėjos automobilių gamintoja sako, kad tai vizualinis judėjimo į elektrifikaciją variantas, kuris kaip gamybinė versija gali pasirodyti jau kito dešimtmečio pradžioje.

„Kai jie kalba apie savo elektrinius automobilius, daugelis automobilių gamintojai reklamuoja tuos pačius racionalius ir empirinius duomenis, kaip ir su vidaus degimo varikliais varomų automobilių atveju, pavyzdžiui, diapazonas, ekonomika ir našumo kriterijai. Kia požiūris pristatant Imagine buvo skirtas vartotojų klausimams ir susirūpinimui spręsti artėjant prie elektrifikacijos tik iš emocinio požiūrio“ - sakė Kia Motors Europos dizaino viceprezidentas Gregory Guillaume.

Šis Kia Imagine EV Concept koncepcinis automobilis yra labiau dizaino tyrimas nei gamybos prototipas. Be to, kad transporto priemonė bus varoma panaudojant tik elektrą, daugiau nebuvo pristatyta jokių konkrečių faktų ir duomenų apie važiuoklės architektūrą.

Fiat Concept Centoventi

Fiat pažymi įmonės 120-ąsias metines parodydama pradinio lygio elektrinės transporto priemonės koncepciją, pavadintą Fiat Concept Centoventi. Mažas miesto automobilis yra suprojektuotas kaip EV arba elektromobilio alternatyva Panda minicar su moduline konstrukcija, leidžiančia pirkėjui konfigūruoti pagrindinę transporto priemonę po pirkimo, t.y. po to įdiegiant parinktis pas pardavėjus arba netgi namuose.

Nedidelis 4-durų hečbekas siūlo pirkėjams galimybę pasirinkti vieną iš penkių baterijų paketų, o bazinis modelis siūlo šimto kilometrų diapazoną. Papildomai galima užsisakyti ir sumontuoti papildomus baterijų modulius, kurių kiekviena siūlo papildomą šimto kilometrų atstumą, tad bendrai su automobilių galima nuvažiuoti iki penkių šimtų kilometrų.

Fiat Centoventi modelį vertina kaip idealią transporto priemonę pirkėjams, kurie perką pirmąjį automobilį bei automobilių pasidalijimo paslaugoms, nes automobilis pasižymi maža kaina ir dideliu lankstumu specifikacijose ir pritaikyme.


Parengta remiantis užsienio internetiniais tinklapiais
 
Dar nėra komentarų