Nedirbant JAV biržoms, savaitė akcijų rinkoje prasidėjo ramiai

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: SEB bankas Data: 2019-02-19 10:29 Komentarai: (0)
Europoje akcijų kainų ralis išsikvėpė („Stoxx Europe 600“ +0,23 proc.), JAV biržos nedirbo dėl valstybinės šventės. Europoje brango telekomunikacijų sektoriaus bendrovių akcijos, bet žemyn patraukė automobilių gamintojų akcijų kainos.

JAV prezidentui prekybos departamentas pateikė ataskaitą dėl galimos transporto priemonių importo grėsmės nacionaliniam saugumui, per kurias šis turi 90 d. nuspręsti, ar imtis veiksmų. ECB valdančiosios tarybos narys F. Villeroy de Galhau apibūdino Europos ekonomikos sulėtėjimą kaip „reikšmingą“ ir pažymėjo, kad bankas gali pakeisti savo komunikaciją dėl palūkanų normų jei paaiškės, kad tai nėra laikinas reiškinys.

Didžiosios Britanijos svaras sterlingų šiek tiek sustiprėjo JAV dolerio atžvilgiu (+0,27 proc., iki 1,29 dolerio už svarą) po to, kai septyni Leiboristų partijos nariai paliko partiją ir sukritikavo jos vadovybės poziciją „Brexit“ atžvilgiu. Azijoje akcijų indeksai šįryt neįgavo aiškios krypties (9 val. Lietuvos laiku Japonijos NIKKEI +0,10 proc., Kinijos „Shanghai Composite“ +0,01 proc., Honkongo „Hang Seng“ -0,13 procento).

Prasidedant savaitei, kilo visi trys Baltijos šalių indeksai (OMXV +0,63 proc., OMXT +0,18 proc., OMXR +0,93 procento). Labiausiai augo apie 35 proc. pajamų augimą sausį paskelbusios „Olainfarm“ akcijų kaina (+4,35 proc. – iki 7,20 euro už akciją). Aktyviausiai vėl prekiauta „Merko Ehitus“ akcijomis (85 sandoriai už 376,2 tūkst. eurų), kurių kaina nepakito.

Šįryt audituotą metinę ataskaitą ir pasiūlymą dėl dividendų išplatino „LHV Group“. Akcininkų susirinkimui siūloma išmokėti 0,21 euro už akciją už 2018 metus. Paskutinė diena, kuomet įsigijus akcijų priklausys teisė į dividendus – kovo 25 d. Skaičiuojant pagal vakar dienos uždarymo kainą, „LHV Group“ dividendinis pajamingumas siekia 1,9 procento.
 
Dar nėra komentarų