Vokietijos ekonomikos augimas mažiausias per penkerius metus

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-01-15 13:47 Komentarai: (0)
Remiantis pirminiais preliminariais Vokietijos statistikos departamento duomenimis, per visus praėjusius metus šios šalies ekonomika, kuri yra didžiausia tiek euro zonoje, tiek Europos sąjungoje, paaugo tik 1,5 procento.

Paskelbti duomenys atitinka ekonomistų prognozes. Praėjusiais metais augimo tempas buvo mažiausias nuo pat 2013 metų, kai jis siekė vos 0,5 procento.

Per 2017 metus Vokietijos bendrasis vidaus produktas padidėjo 2,2 procento, 2016 metais - 1,9 procento, 2015 metais - 1,7 procento, tuo tarpu 2014 metais ekonomikos prieaugis siekė 1,9 procento.

Didžiausią Europos ekonomiką neigiamai paveikė pasaulinės paklausos susilpnėjimas ir didėjantis neapibrėžtumas, kurį sukėlė JAV pradėtas prekybos konfliktas, taip pat artėjantis Brexit.

„Vokietijos ekonomika augo devynerius metus iš eilės, tačiau šis augimas prarado savo dinamiką“ - informavo statistikos tarnyba.

Praėjusių metų ekonomikos augimą Vokietijoje daugiausia lėmė vidaus paklausa. Padidėjo ir namų ūkių vartojimas, ir valstybės išlaidos. Vokietijos statistikos departamentas pranešė, kad per ketvirtą praėjusių metų ketvirtį šalies bendrasis vidaus produktas tikriausiai šiek tiek ūgtelėjo, o tai reiškia, kad ši valstybė išvengė techninės recesijos, t.y. nuosmukio.
 
Dar nėra komentarų