Th. May išgyveno balsavimą dėl nepasitikėjimo

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: SEB bankas Data: 2018-12-13 10:19 Komentarai: (0)
Paaiškėjus, kad Jungtinės Karalystės premjerė lieka poste šoktelėjo svaro kursas. Euro atžvilgiu svaras pabrango apie 0,7 proc., iki 0,90 svaro už eurą. Dar prieš balsavimą Th. May pareiškė, kad pasitrauks iš pareigų iki kitų rinkimų. Europos ir JAV akcijų biržose vakar dominavo pirkėjai („Stoxx Europe 600“ +1,69 proc. „S&P 500“ +0,54 proc., „Dow Jones“ +0,64 procento).

„Deutche Bank“ akcijų kaina pakilo 5,81 proc. pasirodžius pranešimams, kad banko vadovybė tariasi su Vokietijos vyriausybe, kaip palengvinti susijungimą su „Commerzbank“. Kainų augimas JAV lapkritį nukrito ir buvo lėčiausias per pastaruosius 9 mėnesius (2,2 proc.), daugiausia įtakos tam turėjo kritusios energetikos kainos. Bazinės infliacijos tempas taip pat siekė 2,2 procento. Abu rodikliai atitiko prognozes. Manoma, kad kitą savaitę FED paskutiniame šių metų posėdyje dar kartą padidins palūkanų normas, bet rinkos dalyviai ima vis labiau abejoti, ar pinigų politika bus griežtinama ir toliau. JAV dolerio kursas pagrindinių valiutų krepšelio atžvilgiu smuktelėjo 0,43 procento.

Italijos premjeras G. Conte pasiūlė Europos Komisijai sumažinti kitų metų planuojamą biudžeto deficitą nuo 2,40 iki 2,04 procento. Šalies obligacijų 10-ies metų pajamingumas nukrito 8 baziniais punktais, iki lygiai 3 procentų. Šiandien posėdžiaus ECB. Manoma, kad pagrindiniai pinigų politikos parametrai nebus keičiami, bet bus sumažintos BVP augimo ir infliacijos prognozės.

Baltijos šalių biržose – stambių sandorių metas. Pagrindiniame sąraše vakar prekybos lyderiu tapo Šiaulių bankas – sudaryti 42 sandoriai už 419,3 tūkst. eurų, akcijų kaina padidėjo 0,47 proc. (iki 0,43 euro už akciją). Labiausiai brango latvių farmacininkės „Grindeks“ akcijos (+6,23 proc., iki 6,48 euro už akciją), nors jokių naujienų per biržą bendrovė neišplatino. Tiesioginis sandoris išpūtė papildomame sąraše esančio „Utenos trikotažo“ akcijų prekybos apyvartą. Mokant 0,80 euro už akciją, perleista akcijų už 421,8 tūkst. eurų. Be šio sudaryti tik dar du smulkūs sandoriai, kaina nukrito 5,26 proc. (iki 0,90 eurų už akciją). Dar didesne apyvarta išsiskyrė alternatyviame „First North“ sąraše kotiruojama kosmetikos gamintoja „Madara Cosmetics“. Jos akcijų taip pat vieno stambaus sandorio dėka perleista už 5,3 mln. eurų.
 
Dar nėra komentarų