D.Trump sako, kad FED neturėtų didinti palūkanų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-12-12 15:52 Komentarai: (0)
Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas Donald Trump pareiškė, kad būtų klaida jeigu per kitą savaitę įvyksiantį šalies monetarinės politikos vykdytojų susitikimą būtų nuspręsta padidinti bazinę palūkanų normą.

Tokiu būdu jis dar kartą sukritikavo Amerikos Centrinio banko atstovus.

„Manau, kad tai būtų kvaila, bet ką galėčiau pasakyti?“ - teigė JAV prezidentas.

Jis pabrėžė, kad jam reikalingas žemų palūkanų suteikiamas lankstumas paremiant šalies ekonomiką tuo metu, kai jis kovoja augančiame prekybos kare su Kinija bei su potencialiai kitomis šalimis.

„Jūs turite suprasti, mes kovojame kai kuriose prekybos mūšiuose, ir mes laimime. Bet man taip pat reikia palaikymo“ - sakė Donald Trump.

Nors būtent pats Donald Trump šių metų pradžioje paskyrė Jerome Powell naujuoju FED vadovu, tačiau pastaruosius kelis mėnesius jis nuolat kritikuoja šalyje vykdomą monetarinę politiką. Tiesa, šįkart jis pasisakė kur kas nuosaikiau.

„Manau, kad jis geras žmogus, manau, kad jis bando padaryti tai, ką jis mano, jog yra geriausia. Aš nesutinku su juo. Manau, kad jis yra per agresyvus, pernelyg agresyvus, iš tikrųjų pernelyg agresyvus“ - tikino Amerikos prezidentas.

Paklaustas, ar jis nerimauja dėl to, kad 2020 metais, kai bus Amerikos prezidento rinkimai, gali būti recesija, Donald Trump atkreipė dėmesį, kad kiti veiksniai pasaulyje gali turėti įtakos ekonomikai, įskaitant Britanijos planus pasitraukti iš Europos Sąjungos, vadinamas Brexit, ir neramumai Prancūzijoje.

„Na, jūs turite problemų pasaulyje, pavyzdžiui Brexit, kaip Prancūzijoje - didelė problema Prancūzijoje. Tai šokiruoja matant kas vyksta Paryžiuje“ - sakė jis turėdamas omenyje protestus Prancūzijoje prieš šios šalies prezidentą.

„Ar mes judame į recesiją? Mano nuomone, mums sekasi tikrai gerai. Mūsų įmonės vykdo veiklą tikrai gerai. Jei FED ketina veikti protingai ir racionaliai, manau, kad eisime pirmyn“ - reziumavo Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas Donald Trump.
 
Dar nėra komentarų