Investuotojų akiratyje – JAV ir Kinijos lyderių susitikimas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: SEB bankas Data: 2018-11-30 10:26 Komentarai: (0)
Akcijų „ralis“ išsikvėpė, dėmesio centre vėl prekyba. Europos akcijų biržose nuotaikos vakar buvo atsargiai optimistinės („Stoxx Europe 600“ +0,20 proc.), JAV indeksai pirmą kartą šią savaitę šiek tiek smuktelėjo („S&P 500“ -0,22 proc., „Dow Jones“ -0,11 procento).

Optimizmą dėl nuosaikių FED vadovo komentarų apie pinigų politikos būklę pakeitė susirūpinimas dėl artėjančios JAV ir Kinijos prezidentų akistatos šį savaitgalį. Kol kas neaišku, ar G-20 susitikime Argentinoje šalių lyderiai paskelbs apie kokį nors susitarimą dėl prekybos apribojimų. Žiniasklaidoje pasirodė neįvardintų šaltinių pateikta informacija, kad JAV galėtų atidėti tarifų įvedimą jei Kinija sutiktų amerikietiškoms bendrovėms užtikrinti geresnį priėjimą prie savo rinkos.

Didžiosios Britanijos svaro kursas euro atžvilgiu vakar nukrito 0,52 proc., (iki 0,891 svaro už eurą), premjerei Th. May pareiškus, kad parlamentui atmetus susitarimą su ES dėl išstojimo, reikėtų ruoštis „kietam Brexit“.

Baltijos šalių biržose dominavo prekyba „Tallink Grupp“ akcijomis – 81 sandoriu jų perleista už 332,8 tūkst. eurų, kaina pakilo 0,93 proc. (iki 1,09 euro už akciją). Antroje vietoje pagal prekybos aktyvumą ir pirmoje pagal neigiamą kainos pokytį atsidūrė „Novaturas“. Kelionių organizatoriaus akcijų perleista už 129 tūkst. eurų, kaina nukrito 3,56 proc. (iki 8,135 euro už akciją). Investuotojų nenuramino per biržą išplatinta informacija, kad skrydžių bendrovei „Small Planet Airlines“ negalint vykdyti sutartyje nurodytų įsipareigojimų, artimiausius suplanuotus skrydžius vykdys „GetJet Airlines“. Tai jau septintas kartas lapkričio mėn., kai bendrovės akcijos per dieną atpinga daugiau nei 2 proc. (bendrai per mėnesį kaina nukrito beveik 18 procentų).

Jau pasibaigus prekybos sesijai trečiojo ketvirčio rezultatus paskelbė latvių farmacininkė „Grindeks“. Bendrovės pardavimai išaugo 12 proc. (iki 30,9 mln. eurų), o pelnas prieš mokesčius – nuo 0,4 iki 1,2 mln. eurų.
 
Dar nėra komentarų