Jungtinės Karalystės ministrų kabinetas pritarė susitarimo dėl „Brexit“ projektui

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: SEB bankas Data: 2018-11-15 10:21 Komentarai: (0)
Naftos kaina „atšoko“, akcijų indeksų nuosmukis tęsiasi. Po 12 prekybos sesijų iš eilės užsitęsusio nuosmukio WTI tipo naftos kaina pakilo 1,01 proc., „Brent“ tipo nafta brango 0,99 procento. Iš OPEC pareigūnų pasisakymų galima spręsti, kad organizacija kartu su šalimis partnerėmis bandys susitarti dėl reikšmingo produkcijos mažinimo kitais metais.

JAV „S&P 500“ akcijų indeksas krito penktą prekybos sesiją iš eilės (-0,76 proc.), Europoje irgi vyravo pardavėjai („Stoxx Europe 600“ -0,60 procento). JAV demokratų partijos atstovas B. Pascrell pareiškė, kad prekybos sutartims su Meksika ir Kanada būtina gauti Atstovų rūmų pritarimą. Demokratams turint daugumą šiuose Kongreso rūmuose, planui pasirašyti sutartis jau G20 susitikime lapkričio 30 d. Argentinoje iškilo reali grėsmė.

Th. May pavyko įtikinti savo ministrų kabinetą paremti sutarties dėl išstojimo iš ES projektą. Po to, kai jį patvirtins Europos Vadovų taryba, sutarčiai turės pritarti ir šalies parlementas. Kol kas neaišku, ar dabartinį projektą palaiko didžiausia opozicinė Leiboristų partija. Svaro kursas vakar beveik nepakito (euro atžvilgiu -0,04 proc., iki 0,87 svarų už eurą).

Baltijos šalių biržose – plataus masto korekcija. Vakar pigo visų 10-ies didžiausią prekybos apyvartą pasiekusių bendrovių akcijos, OMXB indekso vertė sumažėjo 0,50 procento. Didžiausią apyvartą (495,8 tūkst. eurų) pasiekė prekyba „Aprangos“ akcijomis, jų kaina sumažėjo 1,17 proc., iki 1,695 euro už akciją. Šiandien trečiojo ketvirčio rezultatus skelbs „Tallinna Sadam“.
 
Dar nėra komentarų