Po rinkimų Amerikoje doleris silpnės

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-11-06 14:47 Komentarai: (0)
JAV dolerio ralis artėja prie pabaigos, pareiškė JP Morgan banko Turto valdymo padalinio strategas Jasslyn Yeo. Tą turėtų lemti rinkimai, bei tai, kad dolerio atžvilgiu yra labai daug ilgų pozicijų.

Po šiandien įvyksiančių rinkimų Amerikoje, doleris neturėtų stiprėti, nes egzistuoja didesnė tikimybė, jog suskaldęs Kongresas nebus pajėgus vykdyti toliau reformų, mano Jasslyn Yeo. Be to, dolerio perspektyvas apsunkina taip vadinamosios susikaupusios ilgosios pozicijos dolerio atžvilgiu, kas rodo, kad galime sulaukti pokyčių rinkoje.

„Šiuo metu yra didelė minia. Tikiuosi, kad doleris ims silpnėti jau artimiausiu metu“ - sakė jis kalbėdamas apie tai, kad yra labai daug investuotojų, kurie šiuo metu tikisi tolesnio dolerio vertės augimo.

Nuo balandžio vidurio doleris jau sustiprėjo apie aštuonis procentus. Pagrindinė to priežastis, tai palūkanų normos Amerikoje didėjimas ir padėties pagerėjimas šios šalies ekonomikoje.

Doleriui taip pat palankus yra Amerikos valstybinių obligacijų, kurios laikomos esančios saugiu aktyvu, ypač kai rinkose tampa neramu, pajamingumo didėjimas.

„Tačiau ateityje JAV obligacijų pajamingumas neaugs taip greitai, o doleris nestiprės taip greitai“ - sakė JP Morgan banko Turto valdymo padalinio strategas Jasslyn Yeo.

Jo nuomone, kito dolerio stiprėjimo laikotarpio reikės palaukti iki kitų metų ir iki tol, kai Amerikos Centrinis bankas vėl padidins savo bazinę palūkanų normą.
 
Dar nėra komentarų