Caterpillar perspėja dėl augančių išlaidų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-10-23 18:31 Komentarai: (0)
Didžiausia pasaulyje ekskavatorių, buldozerių ir kitų statyboje bei kasyboje naudojamų mašinų ir įrengimų gamintoja iš Amerikos Caterpillar pristatė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus, kurie buvo pagerinti ir viršijo lūkesčius. Tačiau tuo pačiu metinė pelno akcijai prognozė išliko nepakeista, kas nuvylė investuotojus, todėl kompanijos akcijos pastebimai pinga: Caterpillar 119.35 (-7.27%).

Per praėjusį ketvirtį bendrovės pajamos siekė 13,51 mlrd. dolerių, kai analitikų prognozių vidurkis sudarė 13,29 mlrd. dolerių. Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, pajamos paaugo virš aštuoniolikos procentų.

Caterpillar per trečią šių metų ketvirtį pavyko uždirbti 2,135 mlrd. dolerių veiklos pelno ir 1,727 mlrd. dolerių arba 2.88 dolerius akcijai grynojo pelno, kas yra rekordinis pelnas akcijai šiam ketvirčiui. Lyginant su praėjusių metų tuo pačiu ketvirčiu, veiklos pelnas pašoko 41,5 procento, o grynasis - 63,1 procento.

Pakoreguotas pelnas akcijai siekė 2.86 dolerius ir buvo vienu centu didesnis už analitikų prognozių vidurkį.

Bendrai po pirmų trijų šių metų ketvirčių įmonės pajamos siekia 40,38 mlrd. dolerių, veiklos pelnas - 6,41 mlrd. dolerių, o grynojo pelno vertė sudaro 5,099 mlrd. dolerių. Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, pajamos paaugo beveik ketvirtadaliu, veiklos pelnas pašoko 2,1 karto, o grynasis pelnas - 2,5 karto.

Kaip pranešė įmonės vadovybė, dėl augančių medžiagų ir transportavimo išlaidų ir dėl neigiamo importo tarifų poveikio, buvo nuspręsta nekeisti šių metų pakoreguoto pelno akcijai prognozės, kuri ir toliau sudarys 11 - 12 dolerių, kai analitikų prognozių vidurkis 11.65 doleriai.

Nuo šių metų pradžios Caterpillar kapitalizacija susitraukė 23,4 procento, o per pastaruosius vienerius metus - virš aštuonių procentų.


Šios įmonės akcijų kaina po to, kai birželį ištrūko pro apatinę dalį iš augimo kanalo ir toliau išlieka korekcinėje būsenoje, be to, tiek MACD, tiek RSI indikatoriai sugeneravo pardavimo signalus. Kol kas nematyti jokių aiškių šios tendencijos pabaigos ženklų.

 
Dar nėra komentarų