W.Buffett: kita krizė neišvengiama

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-09-18 13:15 Komentarai: (0)
Pasak legendinio bei puikiai visiems žinomo investuoto ir milijardieriaus Warren Buffett, žmogaus elgesys ir pavydas visuomet turės poveikį finansų sistemai.

Minimas gerai žinomas ir daug patirties turintis investuotojas tvirtina, kad dar viena finansų krizė yra neišvengiama. Jo nuomone, ji ateis savu laiku. Warren Buffett paaiškino, kad krizė yra neišvengiama dėl žmogaus prigimties, kurios elementai yra pavydas ir godumas.

„Žmonės pradeda domėtis kažkuo, nes tai pradeda augti, o ne todėl, kad tai supranta. Be to, yra kaimynas, apie kurį jie mano, kad jis yra labiau kvailesnis, staiga pradeda praturtėti, o jie ne. Tada jų partneris ar partnerė klausia, ar jis negali padaryti to paties. Tai yra taip užkrečiama ir tokia neatsiejama sudėtinė sistemos dalis“ - paaiškino legendinis investuotojas.

Kaip tik šeštadienį rugsėjo penkiolikta dieną suėjo dešimt metų kai bankrutavo Amerikos investicinis bankas Lehman Brothers. Būtent šio banko žlugimas yra laikomas paskutinės pasaulinės krizės piku, kuomet šalių vyriausybės išleido milijardus bankų sistemos gelbėjimui.

Warren Buffett investicinė kompanija Berkshire Hathaway pasinaudojo šia krize ir sumaištimi bei atliko dideles investicijas į Goldman Sachs banką ir General Electric koncerną labai patraukliomis kainomis bei vėliau iš to daug uždirbo.

Finansinė krizė tęsėsi nuo 2007 metų, o jos aukščiausias lygis buvo 2008 - 2009 metais. Priežastis buvo spekuliacinio burbulo sprogimas JAV būsto rinkoje. Burbulą lėmė pigios paskolos, finansų rinkos reguliavimo panaikinimas ir bankų nerūpestingumas tikrinant skolininkų kreditingumą - hipotekos paskolos netgi buvo išduodamos žmonėms, kurie neturi pajamų.
 
Dar nėra komentarų