Amerikos valdžiai pakaks pinigų iki rugsėjo pradžios

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-06-13 18:19 Komentarai: (0)
Amerikos Iždo sekretorius Steven Mnuchin pareiškė, jog šalies prezidento Donald Trump administracija turi planą, kuris leis vyriausybei iki rugsėjo pradžios išvengti nemokumo jei Kongresui nepavyks rugpjūtį padidinti skolos ribos.

Tad pozicija pasikeitė. Prieš tai Steven Mnuchin įspėjo, kad jeigu iki rugpjūčio nepavyks padidinti Amerikos skolos limito, šalis tiesiog taps nemoki, t.y. nepajėgs įvykdyti savo įsipareigojimų.

„Jei dėl kokios nors priežasties Kongresas nespės iki rugpjūčio, mes turime planą kaip finansuoti vyriausybės veiklą“ - teigė Amerikos Iždo sekretorius.

„Todėl noriu aiškiai pasakyti, kad tai nėra laiko tarpas, kuris galėtų sukelti rimtų problemų“ - prabrėžė jis.

Techniškai Amerikos Federalinis skolos limitas buvo pasiektas kovo mėnesį. Tačiau dėl buhalterinių sprendimų, kurie įvardijami kaip „neatidėliotinos priemonės“, šalies valdžios institucijos ir toliau gali vykdyti savo veiklą bei tuo pačiu įsipareigojimus.

Bet jeigu iki rugsėjo pradžios Amerikos skolos limitas nebus padidintas, tuomet ši šalis taps nemoki, t.y. nepajėgs vykdyti savo įsipareigojimų. Praeityje Amerikos skolos riba jau ne kartą buvo didinama.

Šiuo metu šios valstybės skola jau sudaro 19,845 trilijono dolerių, kas atitinka 104,17 procento šalies metinio bendrojo vidaus produkto vertę. Palyginimui, šio amžiaus pradžioje Amerikos viešoji skola sudarė 5,711 trilijonų dolerių, t.y. 55,9 procento metinio bendrojo vidaus produkto vertės.
 
Dar nėra komentarų