Trys palūkanų padidinimai - tai geras ataskaitos taškas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-04-20 17:41 Komentarai: (0)
Amerikos Federalinio Rezervų banko Dalaso padalinio vadovas Robert Kaplan mano, kad šiais metais šalyje ir toliau galima didinti bazinę palūkanų normą, tačiau pinigų politikos vykdytojai turi galimybę palūkėti ir pažiūrėti kaip sekasi ekonomikai.

„Trys palūkanų normos padidinimai šiemet - tai vis dar geras ataskaitos taškas. Jei ekonomika augs lėčiau, tuomet galime atlikti mažiau padidinimų, o jei bus šiek tiek stipresnė, tuomet galime nuspręsti labiau sugriežtinti monetarinę politiką“ - sakė jis.

Priminsime, kad praėjusį mėnesį Amerikos Centrinis bankas šalyje bazinę palūkanų normą padidino 0,25 procento.

Amerikos Federalinio Rezervų banko Dalaso padalinio vadovas pabrėžė, kad priimant sprendimą dėl palūkanų didinimo, bus labai atidžiai stebima infliacija, kuri nors ir po truputi auga, gali taip ir neparodyti aiškaus trendo, nes gamybos perteklius Kinijoje ir sutrikimai, kuriuos lemia naujos technologijos, daro spaudimą infliacijai, kad ši mažėtų.

Robert Kaplan nuomone, jau kitais metais Amerikos Centrinis bankas gali pradėti mažinti savo turimus aktyvus. Jis pabrėžė, kad su tuo susiję planai turėtų būti viešai paskelbti bent keletą mėnesių anksčiau.
 
Dar nėra komentarų