2015 metais iš Rusijos pasitraukė beveik tris kartus mažiau kapitalo

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2016-01-20 14:50 Komentarai: (0)
Remiantis Rusijos Centrinio banko duomenimis, per praėjusius metus iš šios šalies pasitraukė 58,9 milijardų dolerių vertės kapitalas, t.y. maždaug tris kartus mažiau nei metais anksčiau.

2014 metais iš Rusijos buvo atsiimtos net 153 milijardų dolerių vertės lėšos, na o bendrai nuo 2010 metų vidurio iš šios šalies jau nutekėjo net apie 400 milijardų dolerių vertės kapitalas.

Remiantis preliminariais Rusijos Centrinio banko duomenimis, kapitalo pasitraukimas iš šios šalies grįžo į tą lygį, kuris buvo prieš tai kai pradėjo mažėti naftos kainos bei prieš tai, kai Vakarų valstybės Rusijos atžvilgiu pritaikė sankcijas už šios šalies įsitraukimą į konfliktą Ukrainoje. Be to, pabrėžiama, kad per praėjusius metus didelė dalis kapitalo nutekėjimo iš šalies buvo susijusi su užsienio skolų mokėjimais.

Kapitalo pasitraukimo tempas iš Rusijos ypač sulėtėjo per 2015 metų antrąją pusę. Per praėjusį ketvirtį iš šios šalies pasitraukė 9,2 milijardų dolerių vertės kapitalas, kai ketvirtį prieš tai į Rusiją atkeliavo daugiau lėšų nei iš jos buvo atsiimta, na o bendras teigiamas kapitalo įplaukų ir išplaukų rezultatas tuomet siekė 3,4 milijardus dolerių.

Rusijos valdžios atstovai prognozuoja, kad per šiuos metus iš šalies pasitrauks dar maždaug devyniasdešimties milijardų dolerių vertės kapitalas.
 
Dar nėra komentarų