Frankfurto automobilių paroda

» Straipsniai » Atsipalaidavimui
Šių metų rugsėjo 17 - 27 dienomis Frankfurte vyksta tradicinė tarptautinė automobilių paroda, kuri šiais metais jau yra šešiasdešimt šeštoji
versija spausdinimui
Autorius: traders.lt Data: 2015-09-26 02:44 Komentarai: (0)
Šių metų rugsėjo 17 - 27 dienomis Frankfurte vyksta tradicinė tarptautinė automobilių paroda, kuri šiais metais jau yra šešiasdešimt šeštoji. Kaip įprasta šioje Vokietijoje vykstančioje parodoje pristatoma daug įvairių iš ties dėmesio vertų, greitų, inovatyvių bei žavių ir itin geidžiamų naujų automobilių ir koncepcinių modelių. Taigi, šįkart laisvalaikio rubrikoje pasižvalgykime po šių metų Frankfurto automobilių parodą bei pasigrožėkime pačiais įspūdingiausiais automobiliais.

2017 Ferrari 488 Spider

Šių metų Frankfurto automobilių parodoje buvo pristatytas 2017 Ferrari 488 Spider modelis, kuris pasižymi tuo, kad nusiima jo stogas.

„Tai automobilis, kuris yra skirtas klientams, kurie nori gėrėtis pro atvirą stogą matomu vaizdu aukštos kokybės sportiniame automobilyje su nepakartojamu Ferrari variklio garsu” - rašoma kompanijos pranešime, bei pažymima, jog tai pats aerodinamiškai efektyvus kada nors pagamintas Ferrari Spider modelis.

Šiame modelyje įmontuotas 3.9 litrų dvigubas turbo V8 variklis, kurio pajėgumas 660 arklio galių. Be to, yra įdiegta automatinė septynių pavarų kaip jie vadina „F1 transmisija”. Nuo nulio iki 100 kilometrų per valandą greitis yra pasiekiamas vos per tris sekundes. Tuo tarpu maksimalus greitis siekia 327 kilometrus per valandą.

Teigiama, kad 2017 Ferrari 488 Spider modelis prekyboje turėtų pasirodyti kitų metų vasarą, na o pradinė kaina turėtų siekti 275 tūkstančius dolerių.

2017 Porsche Carrera

Vokietijos automobilių gamintoja Porsche savo gimtojoje parodoje pristatė visiškai atnaujintus, galingesnius, efektyvesnius bei kaip visuomet simpatiškus Carrera modelius.

Tiek Carrera, tiek Carrera S modelyje yra įmontuotas tas pats trijų litrų dvigubas turbo šešių cilindrų variklis. Pirmuoju atveju pajėgumas siekia 370 arklio galių, o antruoju - 420 arklio galių. Gamintoja teigia, kad šis variklis bus dvylika procentų efektyvesnis, t.y. sunaudos mažiau degalų. Abiem atvejais įdiegta septynių greičių PDK dvigubos sankabos pavarų dėžė.

Carrera modelis nuo nulio iki 100 kilometrų per valandą greitį pasiekia per keturias sekundes, na o maksimalus greitis siekia 295 kilometrus per valandą. Carrera S nuo nulio iki 100 kilometrų per valandą greitį pasiekia per 3,7 sekundes, na o maksimalus greitis sudaro 307 kilometrus per valandą.

Prognozuojama, kad pradinė 2017 911 Carrera modelio kaina sieks 90,395 tūkstančius dolerių, o 2017 911 Carrera S modelio - 104,395 tūkstančius dolerių. Abu modeliai prekyboje turėtų pasirodyti kitų metų pavasarį.

2016 Bentley Bentayga

Visų taip ilgai lauktas pirmasis 2016 Bentley Bentayga visureigis buvo pristatytas šių metų Frankfurto automobilių parodoje. Kompanija teigia, kad tai pats galingiausias, greičiausias bei brangiausias pasaulyje pagamintas visureigis.

2016 Bentley Bentayga modelyje įmontuotas net šešių litrų dvigubas turbo W12 variklis, kurio pajėgumas šeši šimtai arklio galių. Šiuo atveju įdiegta aštuonių greičių pavarų dėžė. Nuo nulio iki 100 kilometrų per valandą greitis yra pasiekiamas per keturias sekundes, na o maksimalus greitis siekia 301 kilometrą per valandą.

Kaip minėta, šis visureigis yra brangiausias savo klasėje, na o pradinė kaina siekia 229 tūkstančius dolerių. Kompanijos atstovai teigia, kad visi pirmieji 2016 Bentley Bentayga modeliai, kurie bus pagaminti, jau užsakyti.

2016 Lamborghini Huracan Spyder

Italijos automobilių gamintoja Lamborghini pristatė savo modelį Huracan Spyder.

„Huracan LP 610-4 Spyder - tai kitas V10 Huracan sėkmės istorijos skyrius ir toliau tęsiama Lamborghini automobilizmo po atviru dangumi tradicija” - pareiškė Automobili Lamborghini kompanijos prezidentas Stephan Winkelmann.

„Huracan Spyder kartu su naujomis technologijomis ir pridėtiniu emociniu aspektu apjungia naujoves, našumą ir Huracan kupė žavesį. Jo pirmtakas, Gallardo Spyder buvo geriausias parduodamas atviras top modelis per visą Lamborghini istoriją. Mes tikimės, kad Huracan Spyder visomis prasmėmis viršys savo pirmtaką” - pridėjo jis.

Šiame 2016 Lamborghini Huracan Spyder modelyje yra įmontuotas 5,2 litrų V10 610 arklio galių variklis. Be to, įdiegta automatinė septynių pavarų dvigubos sankabos pavarų dėžė. Nuo nulio iki 100 kilometrų per valandą greitis yra pasiekiamas per 3,4 sekundes. Tuo tarpu maksimalus greitis siekia 324 kilometrus per valandą.

Gamyba prasidės jau kitais metais, na o prekyboje šis modelis turėtų pasirodyti pavasarį, o pradinė kaina sieks apie 267,545 tūkstančius dolerių.

2017 Mercedes-Benz C-Class Coupe

Prabangių automobilių gamintoja Mercedes-Benz šių metų Frankfurto automobilių parodoje pristatė savo C-Class Coupe modelį, kuris kiek didesnis už ankstesnį, t.y. ilgesnis ir platesnis bei kiek žemesnis, tačiau svoris, dėl panaudotų aliuminio detalių, iš esmės išliko toks pats.

Šiame modelyje įmontuotas dviejų litrų turbo keturių cilindrų benzininis variklis, kurio pajėgumas 241arklio galia, bei siūloma standartinė septynių pavarų automatinė greičių dėžė.

2017 Mercedes-Benz C-Class Coupe prekyboje pasirodys kitų metų pavasarį. Pradinė šio modelio kaina dar nėra paskelbta, tačiau ji turėtų siekti apie 39,875 tūkstančius dolerių.

2017 Jaguar F-Pace

Vokietijoje vykstančioje parodoje buvo pristatytas 2017 Jaguar F-Pace automobilis. Tai pirmasis šios bendrovės kompaktiškas prabangus visureigis.

2017 Jaguar F-Pace modelyje įmontuotas trijų litrų V6 variklis, kurio pajėgumas sudarys 340 arba 380 arklio galių. Bei siūloma aštuonių greičių automatinė pavarų dėžė. Na o vėliau turėtų būti pasiūlytas ir dyzelinis dviejų litrų keturių cilindrų bei 180 arklio galių variklis.

Nuo nulio iki 100 kilometrų per valandą greitis 340 arklio galių variklio atveju yra pasiekiamas per 5,4 sekundes, o maksimalus greitis sudaro 250 kilometrų per valandą. Galingesnio variklio atveju minėtas greitis yra pasiekiamas per 5,1 sekundę. Dyzelinio variklio variantas nuo nulio iki 100 kilometrų per valandą greitį pasieks per 8,2 sekundes, o maksimalus greitis sudarys 208 kilometrus per valandą.

Šis modelis prekyboje pasirodys ateinantį pavasarį. Pradinė kaina turėtų siekti apie 43,385 tūkstančius dolerių, na o dyzelinės versijos - 41,995 tūkstančius dolerių.

Mercedes-Benz Concept IAA

Mercedes-Benz taip pat pristatė ir savo Concept IAA koncepcinį modelį, kuris parodo, kaip ateityje atrodys automobiliai bei demonstruoja šios Vokietijos automobilių gamintojos siekį ir dėmesio sutelkimą į labiausiai pasaulyje aerodinaminių automobilių kūrimą ir gamybą.

Mercedes-Benz Concept IAA - tai iš ties įspūdingas bei beprotiškai fantastiškas koncepcinis modelis, kuris tuo pačiu išsiskiria ir tuo, kad kai jis pasiekia aštuoniasdešimties kilometrų per valandą greitį, transformuojasi, t.y. padidėja arba paauga.

Šiuo metu gaminamos transporto priemonės pasižymi technologijomis, tokiomis kaip aktyvios grotelės, kurios padeda efektyviau išnaudoti tiesioginį oro srautą, tačiau tai yra pirmas kartas, kai automobilių gamintojas sukūrė automobilį, kuris priklausomai nuo greičio auga.

Porsche Mission E Concept

Vokietijos automobilių gamintoja Porsche šių metų gimtojoje automobilių parodoje pristatė savo Mission E Concept koncepcinį modelį. Tai elektrinis ir itin greitas bei efektyvus modelis, kurį pakrovus galima važiuoti net apie penkis šimtus kilometrų.

Šis modelis naudoja du sinchroninius variklius, na o pajėgumas siekia daugiau kaip šešis šimtus arklio galių, o nuo nulio iki 100 kilometrų per valandą greitis pasiekiamas per 3,5 sekundes. Aštuoniasdešimties procentų baterijos pakrovimas užtrunka vos penkiolika minučių.

Nėra skelbiama ar šis naujausiomis technologijomis prifarširuotas modelis ateityje bus gaminamas bei kada jis galėtų pasirodyti rinkoje, tačiau bent jau jo dizainas tikrai leidžia nuspėti, kaip ateityje atrodys naujos kartos Panamera modelis.

Nissan Gripz Concept

Japonijos automobilių gamintoja Nissan šių metų Frankfurto parodoje pristatė savo Gripz Concept koncepcinį modelį. Kompanija radikaliai pakeitė dizainą.

„Nissan yra kompaktiškų krosoverių idėjos pradininkas ir tai atsispindi milžiniškas Qashqai ir Juke populiarumas bei dėl to auga rinkos segmentas, nes kiti gamintojai bando pasivyti” - sakė šios kompanijos vyresnysis viceprezidentas ir vyriausiasis kūrybinis vadovas Shiro Nakamura.

„Nors Nissan Gripz Concept nėra vertinamas kaip kurios nors iš šių dviejų ikoniškų transporto priemonių tiesioginis pakaitalas, tačiau jis rodo kraštutinumus, link kur gali būti pastumtas kompaktiškas krosoveris” - atskleidė jis.

„Kokią įtaką koncepcinio modelio dizainas turės kitos kartos Nissan krosoverių gamybai, pamatysime. Mes pasiryžę įvertinti Frankfurto parodoje būsiančią visuomenės reakciją” - pridėjo Shiro Nakamura.

Mazda Koeru Concept

Dar viena Japonijos automobilių gamintoja Mazda pristatė savo Koeru Concept koncepcinį krosoverį. Pavadinimas Koeru, tai japoniškas žodis, kuris reiškia viršyti arba peržengti, t.y. tai ką kompanija nori pasiekti - pranokti tai, kas šiuo metu siūloma sparčiai augančiame visureigių segmente.

Mazda Koeru Concept, anot gamintojo, siūlo sportišką, žavų bei rafinuotą stilių ir vairavimo kokybę. Be to, koncepciniame modelyje yra įdiegtos naujausios automobilio ryšio sistemos.

Šis koncepcinis modelis yra labai panašus į jau paruoštą gamybai, tačiau kompanija neatskleidžia, ar jis galėtų pasirodyti kaip gamybinė versija bei kokioje formoje tai galėtų nutikti.

Parengta remiantis užsienio internetiniais tinklapiais

Panašūs straipsniai:

(Laisvalaikis,hobis,automobiliai)

2024-02-03 » Didžiausias pajamas uždirbę pasaulio futbolo klubai
2023-01-29 » Elektromobilių gamintojų apžvalga
2021-06-12 » UEFA Euro 2020
2021-01-30 » Dvidešimt didžiausias pajamas uždirbusių pasaulio futbolo klubų
2020-02-15 » Lašišų ir šlakių žūklė žiemą - pavasarį
2020-01-18 » Dvidešimt didžiausias pajamas uždirbusių pasaulio futbolo klubų
2019-10-26 » 2019 metų Tokijo automobilių paroda
2019-09-14 » Frankfurto automobilių paroda
2019-08-31 » 2019 metų FIBA pasaulio krepšinio čempionatas
2019-07-27 » 2019 metais patys vertingiausi sporto klubai pasaulyje. Jau ketvirtus metus iš eilės pačiu vertingiausiu pasaulyje sporto klubu buvo pripažintas amerikietiškojo futbolo atstovas Dalaso Cowboys.

 
Dar nėra komentarų