Vienas procentas turtingųjų turės daugiau nei likęs pasaulis

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2015-01-19 17:56 Komentarai: (0)
Remiantis Oxfam organizacijos atliktu tyrimu, jei dabartinės tendencijos ir toliau išliks iki 2016 metų, tuomet vienam procentui turtiningiausių pasaulio žmonių priklausys daugiau turto nei likusiai daliai pasaulio populiacijos. Be to, perspėjama, kad tai kelia pavojų.

„Pasaulio nelygybės mastas yra šokiruojantis ir nepaisant to, kad pasaulio lyderiai aktyviai kalba šia tema ir imasi veiksmų, šis atotrūkis tarp turtingųjų ir likusio pasaulio sparčiai didėja“ - pareiškė humanitarinės organizacijos Oxfam vadovė Winnie Byanyima.

Naujausias atliktas tyrimas parodė, kad jau 2016 metais vienam procentui turtiningiausių pasaulio žmonių priklausys daugiau nei penkiasdešimt procentų viso pasaulio turto vertės. Palyginimui, 2009 metais šis rodiklis siekė 44 procentus, na o 2014 metais jau sudarė 48 procentus.

Remiantis Oxfam atliktais skaičiavimais, praėjusiais metais suaugusio finansų elito atstovo turimo turto vertė siekė vidutiniškai 2,7 milijonus dolerių.

Minimos organizacijos atstovai mano, kad siekiant mažinti turtinę nelygybę, visų pirma reikėtų pradėti aktyviau kovoti su dideliais koncernais ir kompanijomis, kurios vengia mokėti mokesčius.
 
Dar nėra komentarų