Automobilių pardavimai Europoje paaugo lėčiausiai šiais metais

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2014-12-16 19:21 Komentarai: (0)
Lapkritį naujų automobilių pardavimai Europoje ūgtelėjo tik 1.2 procentais iki 989,457 tūkstančių, arba lėčiausiai šiais metais. Pirkėjus aktyviau pirkti naujus automobilius nesuviliojo ir tai, jog daugelis gamintojų pasiūlė įvairias nuolaidas.

Tiesa, lapkritis buvo jau net penkioliktas mėnesis iš eilės, kuomet Senajame žemyne ūgtelėjo naujų automobilių pardavimai. Tai ilgiausia tokio pobūdžio seriją nuo pat 1990 metų, kuomet Europos automobilių gamintojų asociacija pradėjo kaupti tokius duomenis.

Bendrai per pirmus vienuolika šių metų mėnesių Europoje buvo užregistruota dvylika milijonų naujų automobilių, arba 5.5 procentais daugiau nei prieš metus per tą patį laikotarpį.

Kalbant apie penkias didžiausias Europos automobilių rinkas, tai per praėjusį mėnesį trijose iš jų naujų automobilių pardavimai padidėjo, na o dvejose sumažėjo. Ispanijoje lapkritį automobilių pardavimai paaugo septyniolika procentų, Didžiojoje Britanijoje - aštuoniais procentais, na o Italijoje jie pakilo penkiais procentais. Tuo tarpu Vokietijoje ir Prancūzijoje jie smuktelėjo, t.y. krito atitinkamai 1.8 ir 2.7 procentais.

Labiausiai per lapkritį Europoje padidėjo Nissan Motor Co. ir BMW naujų automobilių pardavimai, kurie paaugo apie dešimt procentų. Kalbant apie kitus du Vokietijos automobilių gamintojus, tai Daimler pardavimai paaugo 8.4 procentais, na o Volkswagen - 2.5 procentais.

Prancūzijos automobilių gamintojos Renault pardavimai Europoje praėjusį mėnesį paaugo 1.1 procentu, tuo tarpu PSA Peugeot Citroen smuktelėjo 2.9 procentais, o Italijos Fiat paaugo 3.6 procentais. Amerikos automobilių gamintojoms, t.y. General Motors Co. ir Ford Motor Co., lapkritis Europoje nebuvo sėkmingas, t.y. jų pardavimai susitraukė atitinkamai 12 ir 5.5 procentais.

Šiandieninės prekybos metu Frankfurto biržoje BMW akcijos pabrango apie keturis procentus, Daimler - 3.96 procentais, Volkswagen - apie du procentus. Paryžiaus biržoje tuo tarpu Renault akcijos atpigo apie vieną procentą, PSA Peugeot Citroen pabrango virš dviejų procentų. Fiat akcijų vertė smuktelėjo virš vieno procento.

General Motors Co. ir Ford Motor Co. akcijos šiandien Niujorko biržoje atitinkamai pinga bei brangsta.

Nuo šių metų pradžios BMW akcijos pabrango 6.47 procentais, Daimler - virš dešimt procentų, Volkswagen tuo tarpu atpigo apie vienuolika procentų. Renault akcijos per minimą laikotarpį atpigo apie vieną procentą, PSA Peugeot Citroen pabrango 22,4 procentais. Amerikos automobilių gamintojų akcijų vertė nuo šių metų pradžios susitraukė, t.y. General Motors Co. smuko beveik ketvirtadaliu, Ford Motor Co. - apie septynis procentus.

Panašūs straipsniai:

(Europa,ekonomika,automobiliai)

2024-04-22 » Padėtis naftos rinkoje nesulaikys ECB nuo palūkanų mažinimo
2024-04-19 » O kas tuomet, jei infliacija JAV iš tiesų vėl ims augti?
2024-04-18 » JAV ir Kinijos skolos kelia grėsmę pasaulio finansams
2024-04-17 » Pasaulis turi problemų dėl stipraus dolerio ir aukštų palūkanų JAV
2024-04-16 » FED vadovas pasigenda pažangos infliacijos mažėjime
2024-04-16 » C.Lagarde: ECB greitai sumažins palūkanų normas, jei nebus jokių didelių netikėtumų
2024-04-16 » Vokietijos lūkesčių indeksas pakilo devintą mėnesį iš eilės
2024-04-16 » Kinijos ekonomikos augimas paspartėjo ir viršijo lūkesčius
2024-04-15 » Mažmeninė prekyba JAV augo sparčiau nei laukta
2024-04-15 » Europoje pramonė augo, o Lietuvoje smuktelėjo

 
Dar nėra komentarų