Keturis kartus iš eilės geriausias pasaulyje

» Straipsniai » Atsipalaidavimui
Autorius: traders.lt Data: 2013-01-11 23:11 Komentarai: (4)
Nieko naujo, banalu, ir vėl jis, vėl eilinis naujas jo pasiektas visų laikų rekordas - Messi, Messi, Messi. Pirmadienį paaiškėjo, jog Lionelis Messi ketvirtus metus iš eilės, remiantis pasaulio šalių rinktinių trenerių, kapitonų ir žiniasklaidos atstovų apklausa, buvo pripažintas geriausiu pasaulyje futbolo žaidėju. Nepaisant to, kad jis rekordinį ketvirtą kart iš eilės tapo geriausiu pasaulyje futbolo žaidėju, bei praėjusiais metais pagerino 40 metų senumo rezultatyvumo rekordą, pats Lionelis Messi tikina, kad praėjusieji metai jam nebuvo patys geriausi, nes jo atstovaujama komanda FC Barcelona laimėjo mažiau titulų nei tai buvo ankstesniaisiais metais. Šis žaidėjas nuolat pabrėžia, kad jam visų pirma svarbiausi yra komandiniai pasiekimai ir laimėjimai bei titulai, o ne asmeniniai.

Pagerintas 40 metų senumo rekordas

Lionelis Messi ir toliau sėkmingai perrašinėja futbolo istoriją. Per 2012 metus jis žaisdamas tiek už FC Barcelona klubą, tiek už Argentinos rinktinę iš viso per 69 rungtynes pelnė net 91 įvartį bei tuo pačiu pagerino 40 metų senumo rezultatyvumo rekordą, kuris priklausė legendiniam Gerdui Mulleriui. Vokietis 1972 metais buvo pelnęs 85 įvarčius. Be to, per praėjusius metus argentinietis atliko 23 rezultatyvius perdavimus. Per 2011 metus Lionelis Messi sužaidė 70 rungtynių, per kurias pelnė 59 įvarčius ir atliko 36 rezultatyvius perdavimus.

Argentinietis rekordinius 2012 metus pradėjo būdamas 24 metų 6 mėnesių ir 9 dienų amžiaus. 1972-ųjų pradžioje Gerdo Mulleriui buvo 26 metai 1 mėnuo ir 24 dienos. Lionelis Messi 79 įvarčius įmušė FC Barcelona klubo varžovams, 12 – rungtyniaudamas Argentinos rinktinėje. Gerdo Mullerio statistika panaši – 72 įvarčiai įmušti su FC Bayern marškinėliais, 13 – su Vokietijos rinktinės.

Barca laimėjo 91 procentą rungtynių, kuomet jos lyderis įmušė ir 41 procentą – kuomet neįmušė. FC Bayern pergalių procentas, kuomet Gerdo Mulleris mušė įvarčius – 82 procentai, kuomet neįmušė – 44 procentai. Argentiniečio įvarčiai sudarė 48 procentus FC Barcelona klubo įvarčių ir 55 procentus Argentinos rinktinės.

Tai nebuvo vienintelis Lionelio Messi rekordas pasiektas 2012 metais. Jis pagerino daugiausiai per kalendorinius metus Ispanijos Primera lygoje įmuštų įvarčių rekordą – 59. Ankstesnis rezultatas priklausė Cristiano Ronaldo, kuris per 2011 metus La Liga pirmenybėse pelnė 43 įvarčius.

Pagerintas ir dar vienas Gerdo Mullerio rekordas – daugiausiai įvarčių per sezoną. 2011-2012 metų sezone argentinietis iš viso pelnė 73 įvarčius, vokietis 1971-1972 m. buvo įmušęs 70.

Dar kovo mėnesį Lionelis Messi tapo visų laikų rezultatyviausiu FC Barcelona futbolininku ir aplenkė Cezarą Rodriguezą. Jis tai pat pakartojo UEFA Čempionų lygoje įmuštų įvarčių rekordą – praėjusiame sezone jis įmušė 14 įvarčių, penkis – į Bayer vartus.

Atmestas 30 mln. eurų per metus algos pasiūlymas

Neįvardintas Rusijos klubas buvo pasirengęs sudrebinti futbolo pasaulį, pasiūlydamas neįtikėtiną atlyginimą FC Barcelona lyderiui Lioneliui Messi.

Lapkritį, kai argentinietis dar nebuvo sutaręs pratęsti sutarties su katalonų komanda, puolėjo tėtis Jorge Messi, kuris yra jo agentas, sulaukė įdomaus skambučio. Rusijos komandos atstovai pranešė, kad jei Lionelis Messi sutiktų persikelti į jų klubą, jie FC Barcelona klubui sumokėtų sutartyje numatytą 250 milijonų eurų siekiančią išpirkos sumą, na o pats žaidėjas per artimiausius tris metus gautų net 90 milijonų eurų, t.y. po 30 mln. eurų per metus. Iki šiol dar nei vienas futbolo žaidėjas vien už žaidimą, t.y. atmetus gaunamas pajamas iš reklamos, tiek per metus nėra uždirbęs.

Jorge Messi susisiekė su savo sūnumi, tačiau šis rusų futbolo klubo pasiūlymas nepadarė įspūdžio Lioneliui Messi, ir jis jį atmetė. Pats žaidėjas yra ne kartą minėjęs, jog savo karjerą Europoje norėtų užbaigti žaisdamas už FC Barcelona. Jis yra dėkingas šiam klubui už tai, kad šis jam paauglystėje ištiesė pagalbos ranką. Be to, Lionelis Messi puikiai supranta ir tai nuolat pabrėžia, kad be savo puikių komandos draugų pagalbos, nes futbolas yra komandinis žaidimas, jis būdamas vos 25 metų amžiaus nebūtų pasiekęs tiek daug ir nebūtų laimėjęs tiek daug komandinių ir asmeninių titulų.

Tuo tarpu FC Barcelona futbolo klubo vadovybė gruodžio mėnesį pasiūlė Lioneliui Messi su klubu pratęsti sutarti dar papildomiems dviems metams. Dabartinė sutartis su klubo lyderiu galioja iki 2016 metų. Žaidėjas sutiko su klubu pratęsti sutarti iki 2018 vasaros.

Praėjusių metų gruodžio 18 dieną FC Barcelona klubas oficialiai pranešė, apie pasiektą susitarimą dėl naujų kontraktų iškart su trimis komandos lyderiais. Sutartys bus pratęstos su Xavi Hernandes, Carlesu Puyoliu ir kaip minėta su rezultatyviausiu komandos žaidėju Lioneliu Messi.

Remiantis neoficialiais duomenimis skelbiama, kad Lionelio Messi metinis atlyginimas klube po sutarties pratęsimo bus padidintas nuo 12 iki 16 mln. eurų, na o žaidėjo išpirkos suma neturėtų keistis ir toliau sudarys 250 milijonų eurų.

Ketvirtą kart geriausias

Šių metų sausio septintosios vakarą paaiškėjo, jog prestižiškiausias apdovanojimas futbolo srityje, t.y. Auksinis kamuolys, ketvirtą kart iš eilės atiteko FC Barcelona klubo ir Argentinos rinktinės atakų lyderiui Lioneliui Messi. Šis žaidėjas ketvirtus metus iš eilės buvo pripažintas geriausiu pasaulyje bei tuo pačiu pasiekė naują absoliutų rekordą, nes iki tol nei vienam futbolo žaidėjui nėra pavykę laimėti keturis kartus šį titulą.



Praeityje geriausiu planetos futbolininku tris kartus iš eilės buvo išrinktas tik Michelis Platini. Legendinis prancūzas Auksinį kamuolį buvo gavęs 1983, 1984 bei 1985 metais. Beje, kai Michelis Platini laimėjo trečiąjį auksinį kamuolį, jam jau buvo trisdešimt metų. Tris kartus geriausiais pasaulyje futbolo žaidėjai, tiesa ne tris metus iš eilės, tai pat buvo pripažinti ir olandai Johan Cruyff (1971, 1973 ir 1974 metais) ir Marco van Basten (1988, 1989 ir 1992 metais).

Argentinos rinktinės ir FC Barcelona klubo lyderis 2012 metų geriausio pasaulyje futbolo žaidėjo rinkimuose surinko 41,6 procentus balsų. Antroje vietoje likusiam Madrido Real ekipos portugalui Cristiano Ronaldo atiteko 23,68 procentai balsų, o trečią vietą užėmusiam Ispanijos rinktinės ir FC Barcelona saugui Andresui Iniesta savo balsus atidavė 10,91 procentas rinkimų dalyvių.

Prieš pirmadienį įvykusius geriausio pasaulyje futbolininko apdovanojimus Lionelis Messi pareiškė, jog praėję metai jam nebuvo geriausi:

„Tai nebuvo mano geriausi metai. Mane labiau domina komandiniai, o ne individualūs apdovanojimai. Aš žaidžiu tam, kad laimėti titulus, ir galiausiai mes juos turime. Aš nekonkuruoju su Ronaldo, aš darau viską ką galiu, kad padėčiau savo komandai, savo nacionalinei rinktinei bei kad galėčiau toliau tobulėti. Kai man buvo aštuoni metai, aš niekad nesvajojau būti geriausiu. Dabar aš apie tai taip pat nesvajoju. Vienintelis dalykas, kuris mane domina, tai žaisti su kamuoliu ir mėgautis žaidimu“.

Po to, kai Lioneliui Messi buvo ketvirtą kart iš eilės įteiktas Auksinis kamuolys jis kalbėjo štai ką:

„Ir vėl laimėti šį apdovanojimą yra neįtikėtina. Tai įspūdinga. Aš noriu pasidalinti šiuo titulu su savo FC Barcelona komandos draugais ir ypač su Iniesta. Su tavimi treniruotis ir žaisti yra labai šaunu. Bei su Argentinos nacionalinės rinktinės žaidėjais. Man didelė garbė. Dėkoju visiems, treneriams, personalui, savo šeimai, savo draugams, o ypač savo žmonai ir sūnui. Ačiū visiems“.

Įveikęs likimą arba neįkainojama investicija



Parengta remiantis fcbarcelona.lt, fcbarcelona.com bei kitais Lietuvos ir užsienio internetiniais tinklapiais

Panašūs straipsniai:

(Laisvalaikis,futbolas,asmenybė)

2024-02-03 » Didžiausias pajamas uždirbę pasaulio futbolo klubai
2021-06-12 » UEFA Euro 2020
2021-01-30 » Dvidešimt didžiausias pajamas uždirbusių pasaulio futbolo klubų
2020-02-15 » Lašišų ir šlakių žūklė žiemą - pavasarį
2020-01-18 » Dvidešimt didžiausias pajamas uždirbusių pasaulio futbolo klubų
2019-10-26 » 2019 metų Tokijo automobilių paroda
2019-09-14 » Frankfurto automobilių paroda
2019-08-31 » 2019 metų FIBA pasaulio krepšinio čempionatas
2019-07-27 » 2019 metais patys vertingiausi sporto klubai pasaulyje. Jau ketvirtus metus iš eilės pačiu vertingiausiu pasaulyje sporto klubu buvo pripažintas amerikietiškojo futbolo atstovas Dalaso Cowboys.
2019-04-20 » Niujorko 2019 metų tarptautinė automobilių paroda

 
1.   Parašė Juras   2013-01-12 00:03  

Sitam herojui lenkiame zemai galva

 
2.   Parašė focus   2013-01-12 00:25  

"Blogiausia" gerąja prasme, kad Mesius ir penktą iš eilės baloną gaus kitąmet tiesiog nėr lygių kolkas..

 
3.   Parašė Juras   2013-01-12 01:10  

Man dziugu pasidalint siuo straipsniu su savo draugais kurie yra Rodanldo gerbejai

 
4.   Parašė Anglas   2013-01-14 09:58  

Kas tas 'rodanldas'?