Societe Generale pelnas krito labiau nei laukta

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2012-08-01 12:05 Komentarai: (0)
Antras pagal dydį Prancūzijos bankas Societe Generale pristatė savo antrojo ketvirčio veiklos rezultatus. Banko pelnas, dėl nurašymų susijusių dukteriniu Rusijos banku bei U.S. asset manager TCW Group, šio Prancūzijos banko pelnas susitraukė daugiau nei laukta.

Societe Generale per praėjusį ketvirtį pavyko uždirbti 433 mln. eurų grynojo pelno, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo 42 procentais mažiau. Tuo tarpu analitikai prognozavo, jog šio banko praėjusio ketvirčio pelnas sudarys vidutiniškai 695 mln. eurų.

Prancūzijos bankininkystės padalinio pelnas per praėjusį ketvirtį, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, sumažėjo virš šešių procentų iki 360 mln. eurų, verslo ir investicinės bankininkystės padalinio pelnas per minimą laikotarpį susitraukė nuo 449 iki 131 mln. eurų, tarptautinės mažmeninės bankininkystės padalinio veikla buvo nuostolinga, nuostolis siekė 231 mln. eurų, kai prieš metus per tą patį laikotarpį buvo uždirbta 116 mln. eurų pelno, privačios bankininkystės, globalių investicijų valdymo ir paslaugų padalinio veikla tai pat buvo nuostolinga, na o nuostolis siekė 129 mln. eurų, kai prieš metus per tą patį laikotarpį buvo uždirbta 59 mln. eurų pelno, na o specialių finansinių paslaugų ir draudimo padalinio pelnas per antrą šių metų ketvirtį, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, ūgtelėjo virš keturiolikos procentų iki 167 mln. eurų.

Antro pagal dydį Prancūzijos banko grynosios pajamos per minimą laikotarpį smuktelėjo apie keturis procentus iki 6,272 mlrd. eurų, na o rizikos kaštai, arba rezervai susiję su blogomis paskolomis per praėjusį ketvirtį, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, sumažėjo daugiau nei trisdešimt procentų iki 822 mln. eurų.

Bendrai per pirmą šių metų pusmetį Societe Generale pavyko uždirbti 1,165 mlrd. eurų grynojo pelno, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo trisdešimt procentų mažiau, šio banko pajamos per minimą laikotarpį krito virš keturių procentų iki 12,583 mlrd. eurų, na o rezervai blogoms paskoloms smuko virš šešiolikos procentų iki 1,724 mlrd. eurų.

Šiandieninės prekybos metu Paryžiaus biržoje Societe Generale banko akcijos brangsta apie vieną procentą, na o nuo šių metų pradžios šio banko akcijų vertė yra padidėjusi apie penkis procentus.
 
Dar nėra komentarų