Šiandien Graikijos partijos toliau tęs derybas dėl taupymo ir reformų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2012-02-06 11:26 Komentarai: (0)
Savaitgalį tarp trijų Graikijos koalicinių partijų, kurios sudaro šalies vyriausybės sudėtį, vykusios derybos dėl tolesnio taupymo ir reformų, kurios yra reikalingos, jeigu Graikija nori gauti naują paskolą iš Europos sąjungos ir Tarptautinio Valiutos Fondo, buvo atidėtos pirmadieniui.

Trijų Graikijos valdančiųjų partijų atstovai George Papandreou (PASOK), Antonis Samaras (ND) bei George Karacaferis (LA.O.S) sekmadienį po penkias valandas trukusių derybų su šalies premjeru Lukas Papademos sutarė dėl žingsnių, kurių pagalba šiais metais valdžios išlaidos, lyginant su šalies bendrojo vidaus produkto verte, bus sumažintos 1,5 procentais.

Šios priemonės, kurių reikalauja Europos sąjunga, Europos Centrinis bankas ir Tarptautinis Valiutos Fondas, t.y. trijulė, mažinant atlyginimus, kai kurias pensijų privilegijas bei padidinant bankų kapitalus, yra skirtos pagerinti Graikijos ekonomikos konkurencingumą.

Tačiau PASOK partijos atstovas atskleidė, kad trijų partijų atstovams nepavyko susitarti dėl detalių, kaip bus įgyvendinamos šios priemonės.

Nuo to, ar pavyks susitarti dėl taupymo priemonių, tiesiogiai priklauso tai, ar Graikija gaus antrąją paskolą, kurios vertė 130 mlrd. eurų, iš Europos sąjungos ir Tarptautinio Valiutos Fondo. Be šios paskolos, Graikija jau šių metų kovo mėnesio pabaigoje taptų nemoki.

Galutinė informacija apie naujas taupymo priemones ir reformas bei jų įgyvendinimo sąlygas turėtų būti žinoma iki šios dienos pietų, na o vėliau šią informaciją Graikijos premjeras Lukas Papademos perduos trijulės ekspertams.

Pranešama, jog Graikijos premjeras bei finansų ministras atskirai buvo susitikę ir su bankų, kurie turi įsigiję Graikijos obligacijų, atstovais. Šio susitikimo metu buvo siekiama pasiekti galutinį susitarimą dėl dalies Graikijos obligacijų vertės nurašymo ir jų pakeitimo į naujas obligacijas.
 
Dar nėra komentarų