TVF Italijai gali paskolinti iki 600 mlrd. eurų?

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2011-11-28 03:36 Komentarai: (0)
Jei skolų krizė Italijoje pagilės, tuomet Tarptautinis Valiutos Fondas šiai šaliai suteiks iki 600 mlrd. eurų vertės paskolą, skelbia dienraštis La Stampa, tačiau jis neįvardino šaltinio, iš kur ši informacija buvo gauta.

Minima paskola iš Tarptautinio Valiutos Fondo leistų Italijos vyriausybei, vadovaujamai Mario Monti, nesibaiminti dėl šalies skolų refinansavimo poreikio, ir per artimiausius 12 - 18 mėnesių įgyvendinti būtinas reformas, rašoma minėtame leidinyje.

Italijos vyriausybės naujasis vadovas Mario Monti galės pasinaudoti šiais pinigais, jei ir toliau nesiliaus spekuliacijos susijusios su Italijos skolos vertybiniais popieriais.

Kaip rašoma La Stampa dienraštyje, Tarptautinis Valiutos Fondas Italijai gali paskolinti 400 - 600 mlrd. eurų, na o palūkanos už šią paskolą sudarytų 4 - 5 procentus.

Jau artimiausiomis dienomis į Romą turėtų atvykti Tarptautinio Valiutos Fondo ekspertai. Tuo tarpu Italijos premjeras Mario Monti turėtų gruodžio penktą dieną pristatyti priemones, kaip bus mažinamas šalies biudžeto deficitas bei skola.

Kaip ir įprasta, tiek Tarptautinio Valiutos Fondo atstovai, tiek Italijos valdžios atstovai paneigė pasirodžiusią informaciją, kad Italijai gali būti suteikta iki 600 mlrd. eurų siekianti paskola.

Pastarosiomis savaitėmis Italijos obligacijų pajamingumas nuolat augo ir pasiekė itin pavojingą lygį. Šiuo metu Italijos viešoji skola jau siekia 1.8 trilijonus eurų, kas lyginant su šalies metinio bendrojo vidaus produkto verte, sudaro net 120 procentų.
 
Dar nėra komentarų