A.Weber - ES gelbėjimo fondas gali būti padidintas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2010-11-25 12:11 Komentarai: (0)
Jei reikės sustiprinti pasitikėjimą euru, Europos sąjungos šalių vyriausybės gali padidinti pinigų sumas, skiriamas įsiskolinusių šalių gelbėjimui, atskleidė Europos Centrinio banko valdybos narys ir Vokietijos Centrinio banko Bundesbank vadovas Axel Weber.

„Gelbėjimo fonde jau esamų 750 mlrd. eurų turėtų pakakti, kad būtų nuraminta rinka. Tačiau jei šios sumos nepakaks, tai tuomet reikės padidinti šią sumą“ – pareiškė jis.

Šiuo metu tarp rinkos dalyvių didėja nerimas, kad jei pagalbos prireiks ir Ispanijai, tai fonde, kuris buvo sukurtas siekiant pagelbėti su finansiniais sunkumais susidūrusioms euro zonos šalims, gali tiesiog pritrūkti pinigų.

Ispanijos ekonomika yra beveik du kartus didesnė nei bendras Portugalijos, Airijos ir Graikijos ekonomikų dydis.

Vakarykštės prekybos metu premija, kurią Ispanijos obligacijų turėtojai norėtų gauti pasirinkę šios šalies valstybines obligacijas, vietoj Vokietijos analogiškų valstybinių obligacijų, pakilo iki aukščiausio lygio nuo pat euro įvedimo. Tai įvyko nepaisant to, kad Ispanijos finansų viceministras teigė, kad jo šalis yra labai patogioje padėtyje, nes iki metų galo turi užsitikrinusi finansavimą.
 
Dar nėra komentarų