Kinija rengiasi galimam prekybos karui su Amerika

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-03-21 01:53 Komentarai: (0)
Kinijos vyriausybė kreipėsi į savo patarėjus ir ekspertų grupes, kad šie pateiktų pasiūlymus dėl veiksmų, kurių reikėtų imtis tuomet, jei Amerika įvestų prekybos apribojimus, skelbia naujienų agentūra Reuters, kuri remiasi neoficialiais šaltiniais.

Minimos agentūros informatoriai pabrėžia, kad Kinijos valdžios institucijos vis dar tikisi, kad per derybas pavyks išspręsti visus ginčytinus klausimus.

Tačiau Kinijos vyriausybės patarėjai vis dėl to daro išvadą, jog yra labai tikėtina, kad Amerika įves didesnius tarifus tuose sektoriuose, kurie turi didelį prekybos su Amerikos perteklių.

Tarp galimų atsakomųjų veiksmų, kurių gali imtis Kinijos valdžia, tai alternatyvių žemės ūkio produktų ir pramoninių prekių tiekėjų suradimas. Taip pat kalbama ir apie didelių Amerikos bendrovių, kurios veikia Kinijoje, apmokestinimą ir kitus apribojimus.

Be to, naujienų agentūros Reuters šaltiniai nurodo, kad Amerikos kompanijoms gali būti apribota galimybė patekti į sparčiai augantį Kinijos paslaugų sektorių.

Per praėjusius metus Kinijos prekybos su Amerika teigiamas rezultatas siekė 347 milijardus dolerių. Palyginus su 2015 metais, perteklius sumažėjo 20,1 mlrd. dolerių.
 
Dar nėra komentarų