Goldman Sachs sumažino naftos kainos prognozes

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2014-10-27 17:22 Komentarai: (0)
Investicinio banko Goldman Sachs specialistai įvertinę tai, jog laukiama, kad didės pasaulinė naftos pasiūla, sumažino savo anksčiau skelbtas kitų metų pirmojo ketvirčio naftos kainos prognozes.

Dabar minimo banko atstovai prognozuoja, kad per kitų metų pirmąjį ketvirtį vidutinė Crude rūšies naftos kaina sieks 75 dolerius už barelį, kai anksčiau buvo prognozuojama, kad ji bus penkiolika dolerių didesnė ir sieks vidutiniškai devyniasdešimt dolerių.

Goldman Sachs analitikai mano, kad Amerikos skalūnų naftos išgavėjai savo gavybos apimtis ims mažinti tik tada, kai Crude rūšies žaliavinės naftos kaina smuktels iki 75 dolerių už barelį ir tai tuo pačiu turėtų pakeisti kainų tendencijas naftos rinkoje.

Be to, minimo banko atstovai taip pat sumažino ir savo anksčiau skelbta Brent rūšies žaliavinės naftos kainos vidurkio prognozę kitų metų pirmajam ketvirčiui. Ji buvo sumažinta nuo 100 iki 85 dolerių už barelį.

Goldman Sachs analitikai pabrėžė, kad naftos kainų prognozes jie nusprendė sumažinti todėl, nes padidėjo jų lūkesčiai, kad 2015 metais pasaulinėje naftos rinkoje bus šios žaliavos perteklius.

Tuo tarpu 2016 metais, anot jų, padėtis naftos rinkoje turėtų stabilizuotis, na o OPEC organizacijos narės, po to, kai pasimatys, jog Amerikos skalūnų naftos išgavėjai sumažino savo gavybos apimtis, taip pat kiek sumažins savo naftos išgavimą.

Šiuo metu rinkoje už barelį Crude rūšies žaliavinės naftos yra mokama po 80.65 dolerius arba 0.8 procentais mažiau nei ankstesnės prekybos sesijos metu. Už Brent rūšies žaliavinės naftos barelį yra mokama po 85.66 dolerius, arba 0.66 procentais mažiau nei penktadienio prekybos metu. Nuo šių metų pradžios jų kainos susitraukė atitinkamai 18.3 ir 22.8 procentais.
 
Dar nėra komentarų