„Swedbank“ pristato 2 metų trukmės taupymo obligacijų emisiją litais

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2010-07-30 10:49 Komentarai: (0)
Sėkmingai išplatinus pirmąją 2 metų trukmės taupymo obligacijų emisiją eurais „Swedbank“ klientams pristato tokios pat trukmės taupymo obligacijų emisiją litais, kurios metinis pajamingumas yra 2,5 proc. Nauja „Swedbank“ taupymo obligacijų emisija bus platinama nuo 2010 m. liepos 30 iki rugpjūčio 16 d. Mažiausias vienam klientui siūlomas įsigyti taupymo obligacijų kiekis yra 100 vienetų, didžiausias – 2 mln. vienetų. Obligacijos bus išperkamos 2012 m. rugpjūčio 17 d.

Vienos taupymo obligacijos nominali vertė yra 1 litas. Obligacijų platinimo metu jos bus parduodamos po 0,951 lito.

„Swedbank“ investuotojams šį mėnesį pristatė ilgesnio laikotarpio – 2 metų trukmės – diskontuotų taupymo obligacijų emisiją eurais, kuri sulaukė nemažo susidomėjimo.

Diskontuotos taupymo obligacijos platinimo metu yra parduodamos mažesne nei nominalas verte, o išperkamos už nominalią kainą. Šis skirtumas ir sudaro obligacijų pajamingumą, kuris šiai obligacijų emisijai yra 2,5 proc.

Taupymo obligacijų galima įsigyti bet kuriame „Swedbank“ klientų padalinyje arba „Swedbank“ interneto banke.

Kaip ir terminuotas indėlis, banko taupymo obligacijos garantuoja, kad jas išlaikius iki nustatyto termino pabaigos, investuotojui užtikrinamas numatytas pajamingumas. Tačiau, skirtingai nei terminuoto indėlio atveju, taupymo obligacijas pardavus anksčiau, palūkanos nėra prarandamos. Į šį finansų instrumentą investavęs klientas iš anksto žino, kiek pajamų gaus pardavęs taupymo obligacijas prieš išpirkimo terminą. Obligacijų pirmalaikio išpirkimo kaina yra nustatoma iš anksto ir didėja laikui bėgant – tai yra, kuo ilgiau obligacijos išlaikomos, tuo didesnis ir pelnas.
 
Dar nėra komentarų