JPMorgan Chase & Co rezultatai pranoko lūkesčius

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2009-10-14 16:07 Komentarai: (1)
JPMorgan Chase & Co bankas yra pirmasis iš didžiųjų Amerikos bankų paskelbęs savo trečiojo ketvirčio ir bendrus devynių mėnesių veiklos rezultatus. Antras pagal turto didį Amerikos bankas ir vėl sugebėjo nustebinti rinkos dalyvius, paskelbdamas apie pastebimai didesnį nei prognozuotą uždirbtą pelną.

Per trečiąjį ketvirtį JPMorgan Chase & Co bankui pavyko uždirbti net 3.588 mlrd. Dolerių arba 82 centų akcijai grynąjį pelną. Prieš metus per tą patį ketvirtį minimo banko grynasis pelnas siekė tik 527 mln. Dolerių arba devynis centus akcijai, tiesa praėjusiais metais banko grynąjį pelną 640 mln. Dolerių sumažino Washington Mutual finansų institucijos prisijungimas. Analitikai prognozavo, kad bankui per praėjusį ketvirtį pavyks uždirbti vidutiniškai tik 51 centą akcijai grynojo pelno.

Palyginus su antru šių metų ketvirčiu, JPMorgan Chase & Co banko trečiojo ketvirčio grynasis pelnas ūgtelėjo beveik trečdaliu. Tuo tarpu per devynis šių metų mėnesius minimam bankui jau pavyko uždirbti 8,45 milijardus dolerių grynojo pelno, kuris yra net septyniasdešimt dviem procentais didesnis, nei pasiektas banko grynasis pelnas prieš metus per tą patį laikotarpį.

Labiausiai prie antro pagal didį Amerikos banko trečiojo ketvirčio bendro grynojo pelno prisidėjo gautas pelnas iš investicinės bankininkystės, kuris sudarė 1,921 mlrd. dolerių, ir palyginus su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu gautu grynuoju pelnu iš šios veiklos, jis ūgtelėjo net 2,2 kartus. Tuo tarpu lyginant per praėjusį ketvirtį gautą grynąjį pelną iš investicinės bankininkystės veiklos, su per antrą šių metų ketvirtį gautu grynuoju pelnu iš tos pačios veiklos, tai jis ūgtelėjo 31 procentu.

Nemažai, t.y. 1,287 mlrd. Dolerių, prie bendro per praėjusį ketvirtį gauto JPMorgan Chase & Co banko grynojo pelno prisidėjo ir korporacijų ir privataus kapitalo banko padalinys. Prieš metus per trečią ketvirtį šis padalinys bankui buvo atnešęs 1,78 mlrd. Dolerių vertės nuostolius. Tuo tarpu lyginant su antruoju šių metų ketvirčiu, JPMorgan Chase & Co banko korporacijų ir privataus kapitalo padalinio praėjusio ketvirčio grynasis pelnas ūgtelėjo net penkiasdešimt devyniais procentais.

Na o labiausiai minimo banko grynasis pelnas per praėjusį ketvirtį, lyginant su tuo pačiu ketvirčiu prieš metus, smuko mažmeniniame finansinių paslaugų sektoriuje, kur grynasis pelnas susitraukė net 89 procentais iki vos septynių milijonų dolerių. Lyginant su antruoju ketvirčiu, minimo banko veiklos sektoriaus pelnas susitraukė daugiau nei perpus. Dar keturiais procentais iki 700 mln. Dolerių per trečiąjį ketvirtį lyginant su antruoju ūgtelėjo JPMorgan Chase & Co banko nuostoliai iš bankinių kortelių veiklos. Prieš metus per trečiąjį ketvirtį šis sektorius buvo uždirbęs 292 mln. Dolerių grynojo pelno.

JPMorgan Chase & Co banko komercinės bankininkystės padalinio trečiojo ketvirčio grynasis pelnas nežymiai ūgtelėjo lyginant su praėjusių metų tuo pačiu ketvirčiu, tačiau lyginant su antruoju šių metų ketvirčiu nežymiai sumažėjo. Antro pagal turto didį Amerikos banko turto valdymo padalinio praėjusio ketvirčio grynasis pelnas tiek lyginant su antruoju šių metų ketvirčiu, tiek su praėjusių metų trečiuoju ketvirčiu, ūgtelėjo daugiau nei penktadaliu. Tuo tarpu vertybinių popierių paslaugų sektoriaus praėjusių ketvirčio grynasis pelnas analogiškai lyginant, daugiau nei penktadaliu sumažėjo.

JPMorgan Chase & Co banko vadovybė pasiimtą 25 mlrd. Dolerių vertės paskolą iš Amerikos valdžios, jau sugražino šių metų birželio mėnesį. Bendrai per trečiąjį ketvirtį buvo sudaryti 8,104 mlrd. Dolerių rezervai blogoms paskoloms, arba panašiai kaip ir per antrąjį šių metų ketvirtį, tuo tarpu lyginant su praėjusių metų trečiuoju ketvirčiu, banko sudarytų rezervų dalis blogoms paskoloms šoktelėjo keturiasdešimt procentų.

Po paskelbtų veiklos rezultatų, JPMorgan Chase & Co banko akcijos prieš prekybinės sesijos metu šoktelėjo daugiau nei keturiais procentais, na o nuo metų pradžios minimo banko nuosavybės vertybinių popierių vertė jau ūgtelėjo beveik keturiasdešimt penkiais procentais.
 
1.   Parašė Darij   2009-10-14 19:08  

"Labiausiai prie antro pagal didį Amerikos banko trečiojo ketvirčio bendro grynojo pelno prisidėjo gautas pelnas iš investicinės bankininkystės"
Aš beveik Nostradamusas - sakiau gi kad šitaip bus!
Ir durnam aišku, kad šį ketvirtį iš investicijų bankeliai tikrai turėjo pelną padaryti (jei ne žiopli makleriai pasamdyti).