Akcijų rinkų augimas toliau tęsis

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2009-09-01 11:50 Komentarai: (2)
Jau maždaug šešis mėnesius trunkantis ralis pasaulio akcijų rinkose turėtų ir toliau tęstis, žinoma natūralu bus sulaukti ir didesnių ar mažesnių korekcijų, mano žinomas investuotojas Barton Biggs. Jo nuomone, ir toliau itin perspektyvios išlieka besivystančių šalių akcijų rinkos.

Šiuo metu finansinė situacija yra geriausia nuo pat praėjusių metų rugsėjo vidurio, kuomet bankrutavo Amerikos investicinis bankas Lehman Brothers, mano alternatyvaus hedge fondo Traxis Partners valdytojas Barton Biggs.

„Jau akivaizdžiai matosi ir pasirodo vis daugiau ženklų, kad tiek Amerikos, tiek pasaulinė ekonomika atsigauna ir išeina iš recesijos būsenos. Pats ekonomikos atsigavimo tempas dar nėra iki galo žinomas, tačiau manau, kad rinkoje atsirandant vis daugiau optimistinių nuotaikų, ekonomika ims stotis ant kojų greičiau nei daugelis mano“ – pareiškė iki 2003 metų buvęs pagrindinis Morgan Stanley banko investicijų strategas Barton Biggs.

Jo nuomone, itin patrauklios ir toliau išlieka besivystančių šalių akcijų rinkos, nepaisant to, kad per pastarąjį pusmetį jos labai stipriai kilo. Tačiau pasak Barton Biggs, įvertinus kompanijų potencialius pelnus, daugelio jų akcijos ir toliau yra labai patrauklios.
 
1.   Parašė Feniksas   2009-09-01 12:05  

Na cia elementarus PR. o ypac ta dalis apie financines institucijas. bendrai paemus JAV banku sektoriu nuostoliai vis dideja, bankrotu skaicius auga. kur cia tas pagerejimas? keliems stambesniems bankams uzdirbus "popierinio" pelno problemos nepraejo.

 
2.   Parašė Jonasdirg   2009-09-01 12:15  

Reikia gi ir piarščikams kaip nors gyventi...