Aukso kaina pakils virš 2000 dolerių

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2009-04-24 14:19 Komentarai: (0)
Aukso kaina pakils virš dviejų tūkstančių dolerių už unciją ribos iki kitų metų pabaigos, teigia investicinės kompanijos „ECU Group“ vadovas Philip Manduca. Jo nuomone, aukso kaina augs, dėl didėsiančios infliacijos, valiutų nuvertėjimo bei augančio skolininkų nemokumo.

„Jau anksčiau prognozavau, kad kitais metais aukso kaina gali pasiekti du tūkstančius dolerių už unciją, ir toliau tai prognozuoju“ – patvirtino savo prognoze Philip Manduca.

Tačiau anot investicinės kompanijos „ECU Group“ vadovo, aukso kaina per artimiausius keletą mėnesių gali nusmukti iki 750-850 dolerių už unciją ribos. Šiandieninės prekybos metu auksas ir toliau po truputi brangsta vakar sugebėjęs pakilti virš psichologiškai svarbios devynių šimtų dolerių už unciją ribos. Šiuo metu rinkoje už auksą mokama po 910.60 dolerius, arba 0.76 procentais daugiau nei vakar.

Philip Manduca pastebėjo, kad šiuo metu investuotojai yra kiek išsigandę ir neperka taip noriai aukso, po to kai pasirodė pranešimas, jog Tarptautinis valiutos fondas planuoja parduoti dalį savo turimo aukso. Tačiau investuotojams jis rekomenduoja pirkti auksą, kuomet jis koreguosis iki nurodytų ribų.
 
Dar nėra komentarų