“Agrowill Group” ieško naujų pasaulio rinkų Lietuvos pieno eksportui

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: JT Naujienos Data: 2009-03-23 08:51 Komentarai: (0)
“Agrowill group“ vadovai kartu su pieno perdirbėjais Rygoje susitiko su Afrikos verslininkų delegacija, atvykusia iš Dramblio Kaulo Kranto valstybės. Afrikos verslininkams pristatyta iš „Agrowill Group“ bendrovių pieno gaminama produkcija – įvairūs pieno produktai ir pieno miltai.

„Lietuvoje drastiškai nukritus pieno kainoms ir ekonomiką apėmus sąstingiui, ėmėme ieškoti naujų pasaulio rinkų. Produkcijos, pagamintos iš mūsų pieno, importavimas į Afrikos žemyną sudomino Dramblio Kaulo Kranto verslininkus. Mes galime pasiūlyti konkurencingas kainas ir gerą kokybę – pagrindinius svertus, kurie turėtų padėti įžengti į pasaulio rinkas“, - sakė „Agrowill Group“ generalinis direktorius Mindaugas Juozaitis.

Jo teigimu, balandžio mėnesį bus surengti susitikimai su Kazachstano ir Irako verslininkais, ieškant naujų eksporto rinkų Lietuvos pieno pramonei. Be to, bus suorganizuoti susitikimai ir su Kazachstano valstybinių įstaigų atstovais dėl pieno produktų eksporto į šią šalį.

„Lietuvos pieno rinkos dalyviai privalo pasinaudoti jiems tenkančių šansu eksportuoti produkciją. Mūsų pieno miltai yra aukštos kokybės, o tokios rinkos, kaip Afrika, Iranas, Iranas, Kazachstanas, Azerbaidžanas, neturi gamtinių sąlygų savo pienui ir produkcijai gaminti. Dėl sunkių prekybos barjerų, neišplėtotos logistikos sistemos toli gražu ne visi pasauliniai pieno produkcijos tiekėjai sugeba bendradarbiauti su tomis šalimis“, - teigia „Agrowill Group“ vadovas.
 
Dar nėra komentarų