Nvidia aplenkė Apple ir stumia visą rinką į viršų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-06-06 15:04 Komentarai: (0)
Nvidia akcijos pasiekė naują visų laikų rekordą, o bendrovės rinkos kapitalizacija viršijo 3 trilijonus dolerių ir pagal šį rodiklį pakilo į antrą vietą pasaulyje.

Dirbtinio intelekto bumo žvaigždė pagal rinkos vertę aplenkė Apple ir užėmė antrąją vietą ant vertingiausių pasaulyje listinguojamų kompanijų pakylos, kur lyderiauja Microsoft su 3,141 trilijono dolerių kapitalizacija. Visa tai prieš pat padalijimą santykiu 10:1, todėl Nvidia akcijos taps prieinamesnės smulkesniems investuotojams.

Beveik lygiai prieš metus Nvidia rinkos kapitalizacija pirmą kartą viršijo 1 trilijoną dolerių. 2024 metų kovo pradžioje įmonės vertinimas siekė 2 trilijonus JAV dolerių, o birželio 5 dieną peržengė 3 trilijonų JAV dolerių ribą.

Vien nuo metų pradžios įmonės akcijos pabrango 147 procentais. Palyginimui, antroji bendrovė iš S&P500 indekso pagal tuo metu fiksuotą augimą yra Microsoft, kurios rinkos vertė 2024 metais pakilo mažiau nei 40 procentų.

Tuo pačiu verta atkreipti į dėmesį į tą faktą, jog platusis Amerikos akcijų rinkos indeksas S&P 500 šiais metais kol kas pakilo 12 procentų, o net 32 procentus šio augimo sudarė Nvidia akcijų kainos padidėjimas.


Toliau rikiuojasi Microsoft, Meta ir Amazon. Šios keturios įmonės yra atsakingos už beveik 50 procentų šių metų S&P500 indekso augimo. Kitoje pusėje yra Tesla, turinti didžiausią neigiamą įtaką šio indekso grąžos normai.
 
Dar nėra komentarų