Volstryte liko tik vienas didelis pesimistas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-05-21 17:27 Komentarai: (0)
Didysis Volstryto pesimistas, Morgan Stanley atstovas Mike Wilson, paliko lokių stovyklą. Marko Kolanovic, JP Morgan & Chase strategas, kovoja vienišą kovą ir vis dar pataria investuotojams nepirkti akcijų. Toks didelis ir vieningas strategų optimizmas jau gali kelti nerimą.

Pirmadienio rašte savo banko klientams Marko Kolanovic dar kartą ragino nepirkti akcijų. Tačiau jis pripažino, kad jo pesimistiškos prognozės praėjusiais metais sužlugdė jo kolegas turto paskirstymo srityje, kai indeksai pakilo.

JP Morgan & Chase strategas nurodė daugybę priežasčių, kodėl reikia išlaikyti meškų poziciją, pabrėžia agentūra Bloomberg. Jis atkreipė dėmesį į aukštus vertinimus, tikimybę, kad JAV centrinis bankas išlaikys ribojančią pinigų politiką ilgesnį laiką, išaugusią infliaciją, vartotojų nuotaikas ir galiausiai geopolitinį neapibrėžtumą.

„Praėjusių metų neigiamos nuotaikos akcijų atžvilgiu paveikė mūsų daugiafunkcio turto portfelio rezultatus“ – rašo Marko Kolanovic pranešime JPMorgan & Chase klientams, pabrėždamas, kad akcijos šiuo metu nėra patrauklios ir nėra jokios priežasties keisti poziciją šio turto atžvilgiu.

Jis yra paskutinis sunkiasvoris su pesimistinę prognoze tarp didžiųjų Volstryto bankų strategų. Pirmadienį Mike Wilson iš Morgan Stanley paliko lokių gretas ir pristatė teigiamas akcijų rinkos prognozes. Dabar jis mano, kad iki kitų metų birželio svarbiausias Volstryto indeksas Standard & Poor's 500 pasieks 5400 punktų lygį, nors neseniai tvirtino, kad iki 2024 metų gruodžio jis sumažės 15 procentų.

Tuo tarpu Marko Kolanovic prognozės nepasitvirtina jau trečius metus iš eilės. Platusis Amerikos akcijų rinkos indeksas S&P500 šiemet jau paaugo virš vienuolikos procentų, nors Kolanovic lažinosi dėl jo kritimo. Šis strategas buvo nusiteikęs pesimistiškai ir per praėjusių metų ralį, kai minimas indeksas pakilo 24 procentais ir didžiąją 2022 metų dalį buvo bulių stovykloje, kai rinka smuko 19 procentų.

Marko Kolanovic rekomenduoja investuotojams sumažinti akcijų ir obligacijų kiekį bei portfeliuose padidinti žaliavų ir grynųjų pinigų dalį.
 
Dar nėra komentarų