Eterio ralis

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-05-21 14:34 Komentarai: (0)
Bloomberg analitikai padidino spotinio eterio ETF patvirtinimo tikimybę Amerikoje nuo 25 iki 75 procentų likus kelioms dienoms iki JAV reguliavimo institucijai priimant svarbų sprendimą. Tai sukėlė minimos kriptovaliutos kainos šuolį, kuris siekė beveik devynioliką procentų.

Kriptovaliutų rinka auga, o daugelio pirmaujančių altkoinų kainos kyla į viršų. Šis netikėtas įvykių posūkis privedė prie nemažos sumos trumpųjų pozicijų likvidavimo. Visų pirma tai pasakytina apie eterį (ETH), kurio kaina šoktelėjo virš 3,7 tūkstančio dolerių. Remiantis Coinglass platformos duomenimis, eteris pirmavo pagal trumposiose pozicijose likviduotų lėšų kiekį per pastarąsias 24 valandas.

Netikėtą eterio kainos padidėjimą paskatino pranešimai, kad neatidėliotinus ETH ETF fondus gali patvirtinti JAV vertybinių popierių ir biržų komisija (SEC). Anksčiau buvo neigiamos nuotaikos apie eterį, o tai visų pirma galėjo kilti dėl reguliavimo susirūpinimo, kad projektas gali būti pripažintas vertybiniu popieriu. Negana to, kriptovaliutų bendrovė Consensys dėl šio ketinimo padavė į teismą SEC, teigdama, kad įstaiga, bandydama tokiu būdu klasifikuoti decentralizuotą platformą, viršija savo kompetencijas.

Dabar akivaizdu, jog padėtis kardinaliai pasikeitė. Šio staigaus pokyčio pakako per pastarąsias 24 valandas panaikinti net 85,42 mln. dolerių trumposiose pozicijose, užimtose ETH atžvilgiu ir 19,69 mln. dolerių ilgose pozicijose. Tuo tarpu bitkoinas patyrė panašių, bet mažesnių likvidacijų. Jo atveju per parą buvo likviduojama 85,31 mln. dolerių trumposiose pozicijose ir 11,22 mln. dolerių - ilgose.

Godumas, matyt, sugrįžo į rinką. Remiantis kai kuriomis spėlionėmis, didžiausia kriptovaliuta netrukus gali pasiekti dar vieną kainos rekordą. Didelės viltys siejamos ir su Eteriu. Remiantis daugeliu prognozių, teigiamas sprendimas dėl eterio neatidėliotinų ETF gali prisidėti prie didelio jo kainos šuolio, kaip ir bitkoino atveju po BTC neatidėliotinų ETF paleidimo.

Tuo tarpu dviejų pagrindinių virtualių valiutų pabrangimas taip pat sukėlė optimizmą dėl daugelio altkoinų. Daugumos jų vertė dienos ir savaitės požiūriu padidėjo.

Šiandien po pietų už vieną bitkoiną biržoje jau buvo mokama po daugiau nei 71 tūkstantį dolerių, arba virš dviejų procentų daugiau nei vakar, o štai eteris brango dar labiau, t.y. virš trijų procentų iki 3,758 tūkstančius dolerių.

Nuo šių metų pradžios eteris Amerikos dolerio atžvilgiu pabrango beveik dviem trečdaliais, o per pastaruosius vienerius metus - daugiau nei dvigubai. Bitkoino kaina atitinkamai pakilo beveik šešiasdešimt devyniais procentais bei 166 procentais.

Panašūs straipsniai:

(Pasaulis,kriptovaliutos,investavimas)

2024-07-26 » Dirbtinio intelekto burbulas JAV sprogs tik 2026 metais
2024-07-26 » Technologijų milžino įkūrėjas suimtas už manipuliavimą akcijų rinka
2024-07-25 » W.Buffett įmonė toliau išparduoda Bank of America akcijas
2024-07-24 » Rekordinė JAV obligacijų paklausa
2024-07-24 » Eterio spot ETF pirmąją dieną pritraukė daugiau nei 100 mln. dolerių
2024-07-24 » Hedge fondai agresyviai pardavinėjo labiausiai pabrangusias akcijas
2024-07-23 » W.Buffett pardavė dar daugiau Kinijos elektromobilių gamintojo akcijų
2024-07-23 » AirBaltic gali atidėti IPO iki kitų metų
2024-07-22 » W.Buffett pirmą kartą nuo 2019 metų pardavė Bank of America akcijas
2024-07-22 » Pelnas iš rusiškų aktyvų keliauja į Ukraina

 
Dar nėra komentarų