Infliacija dar netarė paskutinio žodžio

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-05-20 17:59 Komentarai: (0)
Investicinio banko JP Morgan Chase generalinis direktorius Jamie Dimon perspėjo, kad karas su infliacija dar nelaimėtas, o aplinka pilna infliacinių jėgų, skelbia Bloomberg.

Jamie Dimon teigė, kad skirtingai nei rinka, kuri jau dabar gyvena palūkanų mažėjimu, jis labai nerimauja dėl infliacijos.

Bankininkas mano, kad JAV ekonomika vis dar jaučia didelį kainų spaudimą, o tai gali reikšti, kad palūkanų normos turės išlikti aukštesnėse lygyje ilgiau nei tikėtasi.

Tarp didžiausią infliacinę reikšmę turinčių veiksnių Jamie Dimon paminėjo išlaidas, susijusias su žaliąja ekonomika, remilitarizavimu, infrastruktūros kaštais, prekybos ginčais ir dideliais biudžeto deficitais.

„Yra daug jėgų, skatinančių kainų augimą. Bazinė infliacija gali neišnykti taip, kaip žmonės tikisi“ - perspėjo investicinio banko JP Morgan Chase generalinis direktorius.

Amerikiečių bankininkas pabrėžė, kad akcijų vertinimai yra labai aukšti ir, regis, pernelyg „išpūsti“. Jo nuomone, rizika, kad infliacija išliks aukšta arba palūkanų normos kils, yra didesnė, nei žmonės galvoja.
 
Dar nėra komentarų