Rusijos teismas nurodė konfiskuoti UniCredit ir Deutsche Bank turtą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-05-20 15:49 Komentarai: (1)
Rusijos teismas priėmė įsakymą areštuoti dviejų šalyje veikiančių užsienio bankų – Italijos UniCredit ir Vokietijos Deutsche Bank turtą už šimtus milijonų eurų. Prašymą šioje byloje pateikė Rusijos dujų bendrovė RusChemAlliance.

Sankt Peterburgo arbitražo teismas nurodė areštuoti antro pagal dydį Italijos banko UniCredit nekilnojamąjį turtą, vertybinius popierius ir sąskaitas Rusijoje už 462,7 mln. eurų. Panašus sprendimas tą pačią dieną priimtas ir dėl didžiausio Vokietijos banko Deutsche Bank. Arešto orderis apima jo turtą, vertybinius popierius ir sąskaitas už 238,6 mln. eurų.

Abu sprendimai priimti Rusijos dujų milžinės Gazprom įkurtos bendrovės RusChemAlliance, kuri ketino netoli Sankt Peterburgo statyti didelę dujų perdirbimo ir skystinimo gamyklą, prašymu.

Po Rusijos invazijos į Ukrainą įmonė neteko savo partnerio – vokiečių bendrovės Linde, kuri turėjo tiekti projektui įrangą. UniCredit ir Deutsche Bank buvo šio projekto garantai, tačiau dėl sankcijų negalėjo įvykdyti įsipareigojimų RusChemAlliance.

„Turėsime pažiūrėti, kaip Rusijos teismas įgyvendins šį prašymą, ir įvertinti tiesiogines veiklos pasekmes Rusijoje“ – pranešime spaudai reagavo Deutsche Bank. Savo ruožtu UniCredit pareiškė, kad „žino apie Rusijos teismo sprendimą“ ir patikino, kad „išsamiai nagrinėja“ situaciją.

UniCredit, anksčiau buvęs vienas aktyviausiai Rusijoje veikusių Europos bankų, 2022 metų gegužę pradėjo „preliminarias“ derybas dėl galimo Rusijos antrinės įmonės pardavimo, tačiau projektas įstrigo. Italijos bankas Rusijoje veikia nuo 2005 metų.
 
1.   Parašė Krosneles.eu   2024-05-20 17:26  

Viskas čia gerai, pagal visas įprastas tarptautinėje prekyboje taisykles. Jei bankas yra laiduotojas (garantas) už įmonę, tai jis ir turi sumokėti, o po to jau turi bylinėtis su įmonę ,kuri neįvykdė įsipareigojimų.

LT yra tas pats, atsako laiduotojas kreditoriui, o po to jau civiline tvarka aiškinasi su kredito gavėju.