Paragino panaudoti įšaldytus Rusijos aktyvus

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-02-27 19:02 Komentarai: (3)
JAV Iždo sekretorė Janet Yellen paragino didžiausias išsivysčiusias pasaulio šalis rasti būdą, kaip „atblokuoti“ įstrigusio Rusijos turto vertę. Tikslas – sustiprinti Ukrainos gynybą ir ilgalaikį jos atstatymą pasibaigus karui su Rusija, skelbia Bloomberg.

„Yra svarių teisinių, ekonominių ir moralinių argumentų imtis veiksmų. G7 turėtų dirbti kartu, kad išnagrinėtų kelis siūlomus metodus“ – sakė ji antradienį San Paule, prieš susitikdama su didžiausių pasaulio ekonomikų atstovais.

JAV Iždo sekretorė išsakė pastabas, kai G7 šalys svarsto, ką daryti su lėšomis, kurios buvo įšaldytos invazijos pradžioje. Ukrainos finansavimo poreikiai tebėra dideli, o karas vyksta jau trečius metus ir nesimato atslūgimo ženklų. Europos Sąjunga, G7 šalys ir Australija įšaldė maždaug 282 mlrd. dolerių vertybinių popierių ir grynųjų pinigų pavidalu, kurių daugiau nei du trečdaliai yra imobilizuoti ES.

Visos šalys sutinka, kad šios lėšos turėtų likti Rusijai nepasiekiamos, nebent ji sutiktų padėti Ukrainos atstatymui, tačiau nesutaria dėl turto perėmimo teisėtumo.

Janet Yellen teigė, kad be turto arešto, kitos idėjos apima jo naudojimą kaip užstatą paskoloms pasaulio rinkose.

„Turto atblokavimas siekiant padėti Ukrainai būtų ryžtingas atsakas į precedento neturinčią grėsmę pasaulio stabilumui, kurią kelia Rusija. Tai aiškiai parodytų, kad Rusija negali laimėti pratęsdama karą ir paskatintų ją pradėti derybas dėl teisingos taikos su Ukraina“ – reziumavo ji.
 
1.   Parašė MartaI   2024-02-27 22:11  

Kas yra "teisinga taika"?

 
2.   Parašė Vejas   2024-02-27 22:16  

Jau du metai apie tą patį.

 
3.   Parašė Krosneles.eu   2024-02-27 23:30  

Marta, kas yra "teisinga taika" . Arestovičiaus paskutinės laidos paklausyk. Jis sako kad Ukraina po taikos liks su puse su pusę savo teritorijos ir bus sėkminga ir klestinti valstybė.