Amazon bus įtraukta į Dow Industrial Average indeksą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-02-21 15:43 Komentarai: (0)
Amazon pakeis Walgreens Boots Alliance kompaniją Dow Jones Industrial Average indekse, paskelbė S&P Dow Jones Index, kuri valdo 30 akcijų pagal kainą vertinimą indeksą.

Mimimas kompanijų pasikeitimas šiame indekse įsigalios iki rinkos atidarymo vasario 26 dieną.

„Atsižvelgiant į besivystantį Amerikos ekonomikos pobūdį, šis pokytis padidins vartotojų mažmeninės prekybos ir kitų DJIA verslo sričių pozicijas“ – sakoma S&P Dow Jones Indices pranešime.

Indekso valdytoja teigė, kad peržiūrą paskatino Walmart akcijų padalijimas santykiu 3 už 1, dėl kurio Walmart svoris indekse sumažėjo.

Šiandieninė Amazon yra daugiau nei „pirmaujanti internetinė knygų mažmeninė prekiautoja“, taip bendrovė apibūdino save investuotojams prieš 1997 metais per pradinį viešą siūlymą (IPO). Nuo 2021 metų jai vadovauja Andy Jassy, kuris sukūrė Amazon debesų verslą. Šis segmentas pirmauja rinkoje, suteikdamas Amazon 14 procentų pajamų ir didžiąją dalį veiklos pelno.

Amazon įtraukiama į Dow Jones praėjus trejiems metams po to, kai prie jo prisijungė verslo programinės įrangos gamintojas Salesforce, kartu su Amgen ir Honeywell International. Walgreens buvo Dow indekso komponentas nuo 2018 metų, kai pakeitė GE (General Electric), kuri buvo jo dalis nuo pat 1896 metų.

Nuo šių metų pradžios Amazon akcijų kaina pakilo dešimt procentų, o per pastaruosius vienerius metus - beveik 77 procentais. Tuo tarpu Walgreens Boots Alliance kapitalizacija atitinkamai krito apie penkioliką procentų bei 38,3 procento.
 
Dar nėra komentarų