Mažėja analitikų lūkesčiai dėl įmonių pelnų dinamikos

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2023-11-27 16:47 Komentarai: (0)
Šiuo metu rinkoje turime akivaizdžią tendenciją, kuri tęsiasi jau daugiau nei du mėnesius, kai analitikai mažina savo lūkesčius susijusius su įmonių pelnų dinamika.

Nuo rugpjūčio pabaigos Volstryto analitikai nuosekliai kiekvieną savaitę mažina JAV įmonių pelnų prognozes ateinančiams ketvirčiams. Tai aiškiai matoma toliau pateiktame grafike.

Tą patvirtina ir Factset analitikai, kurie savo lapkričio 10 dienos ataskaitoje parodė, kaip pasikeitė Amerikos įmonių pelnų lūkesčiai nuo rugsėjo 30 dienos.

Savo ruožtu JP Morgan banko analitikai tikisi tolesnių reikšmingų prognozių patikslinimų neigiama kryptimi, todėl rekomenduoja savo klientams susimažinti riziką. JP Morgan teigia, kad visi augimo metai buvo susiję su išaugusiais lūkesčiais dėl įmonių rezultatų, nes vis dar išliko gera ekonomine situacija ir aukšta infliacija (tai tam tikra prasme rodė ir toliau gerą ekonominę padėtį).

Dabar jie teigia, kad mažėjanti infliacija ir silpnėjanti Amerikos vartotojų galia smarkiai sumažins JAV įmonių pelną, o tai gali sukelti akcijų rinkos indeksų nuosmukį.

 
Dar nėra komentarų