Kriptovaliutų hedge fondo, praradusio 10 mlrd. dolerių, įkūrėjas buvo suimtas Singapūre

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2023-10-02 17:39 Komentarai: (0)
Valdžia suėmė kriptovaliutų pabėgėlį Su Zhu, bankrutavusio skaitmeninio turto hedge fondo Three Arrows Capital įkūrėją, kuris, matyt, bandė pabėgti iš Singapūro.

Likvidatoriai, tvarkantys žlugusio fondo, žinomo kaip 3AC, bankroto turtą, penktadienį paskelbė pareiškimą, kad Zhu buvo sulaikytas Changi oro uoste Singapūre, bandantis išvykti iš miesto valstijos.

Zhu ir vienas iš įkūrėjų Kyle Davies buvo nuteisti keturiems mėnesiams kalėti, teigia Teneo, finansų konsultavimo įmonė, tvarkanti 3AC likvidavimą. Davies buvimo vieta lieka nežinoma.

Singapūro teismai nuteisė Zhu dėl tyčinio teismo nurodymų nevykdymo, įpareigojančių jį bendradarbiauti atliekant Teneo tyrimą dėl kreditorių reikalavimų ir kelių milijardų dolerių fondo sužlugdymo.

2022 metais pasiekęs piką, 3AC fondas valdė apie 10 mlrd. dolerių, bei buvo vienas ryškiausių kriptovaliutų rizikos valdymo fondų pasaulyje. Tačiau tų pačių metų viduryje įmonė pateikė bankroto bylą po to, kai smuko kriptovaliutų kainos, o ji taikė ypač rizikingą prekybos strategiją, dėl kurios buvo nušluotas jos turtas ir ji negalėjo grąžinti lėšų skolintojams. 3AC fondas turėjo ilgą sandorio šalių sąrašą, o jo žlugimas sukėlė bankrotų bangą visame sektoriuje.

Kol Zhu yra sulaikytas, Teneo sako, kad dirbs su juo sprendžiant su 3AC susijusius klausimus, „sutelkdamas dėmesį į turto, kuris yra 3AC nuosavybė arba įsigytas naudojant 3AC lėšas, susigrąžinimą“. Įmonė pridūrė, kad gali reikalauti tolesnių teismo įsakymų prieš jį.

„Viso proceso metu likvidatorių prioritetas buvo susigrąžinti 3AC turtą ir maksimaliai padidinti kreditorių grąžą“ – teigiama Teneo raštiškame pareiškime.
 
Dar nėra komentarų