Fondai padidino JAV akcijų dalį, FED užbaigė palūkanų kėlimą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2023-09-18 17:40 Komentarai: (0)
Atlikus rugsėjo mėnesio Bank of America apklausą tarp fondų valdytojų paaiškėjo, jog jie padidino Amerikos akcijų dalį, be to, mano, kad FED užbaigė monetarinį griežtinimą.

Pasirodo, rugsėjį Bank of America atliktoje fondų valdytojų apklausoje jie gerokai pakeitė lėšų paskirstymą JAV akcijoms besivystančių akcijų rinkų sąskaita. Paskirstymas Amerikos akcijoms padidėjo 29 procentiniais punktais, palyginti su rugpjūčio mėnesio apklausa, nuo minus 22 procentinių punktų iki plius 7 procentinių punktų.



Ir dar vienas svarbus aspektas iš Bank of America banko apklausos tarp fondų valdytojų. Įdomi informacija prieš artėjantį FED atstovų susitikimą. Net 60 procentų aktyvų valdytojų mano, kad FED jau baigė palūkanų normų didinimo ciklą. Nuo liepos mėnesio čia labai pasikeitė nuomonė, nes tuomet taip manančių buvo vos devyni procentai.



Naujame fondų valdytojų tyrime buvo pateiktas įdomus klausimas. Būtent jame rašoma taip: Kaip G7 vyriausybės greičiausiai išspręs didelės skolos ir didelio valdžios sektoriaus deficito problemą? Trisdešimt procentų valdytojų atsakė, kad tai bus padaryta per infliacijos mechanizmą. Dvidešimt trys procentais, kad padidinus mokesčius. Ir tik tryliką procentų teigė, jog tai bus atlikta sumažinus biudžetą.

 
Dar nėra komentarų