
FAO Pasaulinis maisto kainų indeksas praėjusį mėnesį sumažėjo 2,1 procento iki 121,4 punkto (žemiausias lygis nuo 2021 metų balandžio), panaikindamas liepą fiksuotą vieno procento augimą, o tai indeksą nustūmė 24 procentais žemiau 2022 metų kovo mėnesį pasiekto piko.
Pieno produktų kainos mažėjo keturiais procentais, o tai jau aštuntas kritimas iš eilės, kurį lėmė nenugriebto pieno milteliai, tiekiami gausiai, ypač iš Okeanijos, sezoniškai augant gamybai, ir sulėtėjus Kinijos importui.
Augalinio aliejaus kaina smuko 3,1 procento dėl sumažėjusių palmių, saulėgrąžų, sojų ir rapsų aliejaus pasaulinių kainų. Mėsos kainos sumažėjo 3 procentais, o labiausiai nukrito avienos kainos dėl padidėjusio eksporto, daugiausia iš Australijos, ir sumažėjusios paklausos iš Kinijos.
Be to, grūdų kaina susitraukė 0,7 procento, tarptautinėms kviečių kainoms nukritus 3,8 procento, didėjant sezoniniam prieinamumui dėl vykstančio derliaus šiauriniame pusrutulyje.
Kita vertus, cukraus kainos pakilo 1,3 procento esant susirūpinimui dėl El Ninjo oro reiškinio įtakos pasaulio gamybos perspektyvoms.