J.Yellen: JAV ekonomika stipri, tačiau kai kuriose srityse vis dar lėtėja

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2023-06-07 19:24 Komentarai: (0)
Amerikos Iždo sekretorė Janet Yellen teigė, kad dėl vartotojų išlaidų JAV ekonomika yra stipri, tačiau pripažino, kad kai kuriose srityse ji vis dar lėtėja, pridurdama, kad per ateinančius dvejus metus tikisi tolesnės pažangos mažinant infliaciją.

Janet Yellen interviu CNBC taip pat teigė, kad nors bankai gali turėti problemų su komerciniu nekilnojamuoju turtu ir susidurti su tam tikru konsolidavimu, sistemoje yra pakankamai likvidumo ir kad bankai apskritai turėtų atlaikyti bet kokią įtampą.

Iždo sekretorė teigė, kad teisės aktai, kuriais siekiama panaikinti skolos lubas ir sumažinti JAV deficitą daugiau nei 1 trilijonu JAV dolerių per dešimtmetį, paremtų Federalinio rezervo pastangas sumažinti infliaciją.

„Vartotojų išlaidos ir toliau augo gana sparčiai, tačiau taip pat matote ekonomikos sritis, kurios lėtėja. Tai yra sprendimas, kurį gali padaryti mano buvę kolegos iš FED. Kaip jau sakiau, manau, kad svarbu pabandyti sumažinti infliaciją. Tai yra pagrindinis prioritetas" - tikino ji.

Janet Yellen teigė, kad bankai susidurs su tam tikrais sunkumais, susijusiais su komerciniu nekilnojamuoju turtu dėl aukštesnių palūkanų ir nuotolinio darbo susitarimų, kurie sumažino biuro patalpų paklausą, tačiau testavimas nepalankiausiomis sąlygomis parodė, kad bankai turi pakankamai kapitalo, o bankų priežiūros institucijos atidžiai žiūri į situaciją.

„Mano bendras supratimas yra toks, kad kapitalo ir likvidumo lygis bankų sistemoje yra stiprus ir nors su tuo bus susiję tam tikri skausmai, bankai turėtų sugebėti atlaikyti įtampą“ – sakė ji.

Paklausta, ar ji pritartų didesnei bankų konsolidacijai, Iždo sekretorė sakė, kad dabartinė įvairi bankų sistema su stipriais bendruomenės bankais, regioniniais bankais ir dideliais bankais yra „stiprybė“ JAV ekonomikai, tačiau tikėtinas tolesnis konsolidavimasis.
 
Dar nėra komentarų