Europos Komisija nori geriau apsaugoti mažmeninius investuotojus

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2023-05-24 18:42 Komentarai: (2)
Europos Komisija trečiadienį pasiūlė keletą reglamentų, kuriais siekiama apsaugoti mažmeninius investuotojus ir sustiprinti jų pozicijas. Remiantis EK deklaracijomis, Europos sąjunga ilgainiui turi tapti dar saugesne vieta piliečiams investuoti.

"Europos vartotojai dar negauna geriausio pasiūlymo, kai kalbama apie jų investavimo pasirinkimą. Tai svarbu, jei norime paskatinti privačias investicijas finansuoti platesnę ES ekonomiką. Štai kodėl šiandien keliame kartelę, teikiant ekspertiškas, nešališkas ir nesudėtingas konsultacijas dėl investicinių produktų, kad piliečiai gautų kuo geresnę grąžą“ – sakė Europos Komisijos viceprezidentas Valdis Dombrovskis.

"Didesnis pasitikėjimo ir saugumo lygis skatins piliečius daugiau investuoti į Europos kapitalo rinkas, apsaugoti vartotojus ir su jais elgtis sąžiningai. Tai taip pat padės išlaikyti Europos mažmeninių investicijų sektoriaus konkurencingumą. Tai yra pagrindinis sąjungos Kapitalo rinkų tikslas" - pridėjo jis.

Konkrečiai, į paketą įtraukti pasiūlymai, kaip pagerinti informacijos apie investicinius produktus ir paslaugas teikimą mažmeniniams investuotojams, kad ji būtų aiškesnė ir labiau standartizuota; reikalauti naudoti standartinį išlaidų pateikimą ir terminiją; užtikrinti, kad visi mažmeniniai klientai bent kartą per metus gautų aiškų vaizdą apie savo portfelio investicijų rezultatus; apsaugoti mažmeninius investuotojus nuo klaidinančios rinkodaros užtikrinant, kad finansų tarpininkai (patarėjai) būtų visiškai atsakingi už jų rinkodaros informacijos naudojimą (ir netinkamą naudojimą); užtikrinti aukštus finansų patarėjų profesinės kvalifikacijos standartus; stiprinti priežiūros institucijų bendradarbiavimą ES.
 
1.   Parašė youngcat   2023-05-24 20:30  

Laukia svertas 1:1 visiems instrumentams.

 
2.   Parašė The Watcher   2023-05-25 10:08  

1:1 jau tragedija,cfd,Forex ir indexai tt. Dar 5,10% nieko. Dow su 1:1 visiškas briedas. Kažkodėl netikiu 1:1,nu jei taip, pereis į akcijas daugiau