„Disneilendas baigėsi“

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2023-02-01 19:01 Komentarai: (1)
Nassim Nicholas Taleb, garsios knygos „Juodoji gulbė. Apie nenuspėjamų įvykių pasekmes“ autorius, turi blogų naujienų investuotojams. Jis paskelbė apie investavimo „Disneilendo“ pabaigą ir sunkmečio atėjimą.

„Disneilendas baigėsi, vaikai turi grįžti į mokyklą. Tai nebus taip sklandu, kaip buvo pastaruosius penkioliką metų“ – per Majamyje vykusį autorių susitikimą sakė Nassim Nicholas Taleb.

Jis taip pat teigė, kad nuo 2008 metų krizės investuotojų karta pamiršo pinigų srautų svarbą. Jis pridūrė, kad kriptovaliutos yra žemų palūkanų laikais būdingo naivumo įrodymas.

„Turtas visus šiuos metus buvo beprotiškai pumpuojamas. Manau, kad čia tinkamiausias palyginimas su vėžiniu augliu“ – sakė Nassim Nicholas Taleb.

Jo atveju vėžys apima: bitkoinus ir nekilnojamojo turto kainas, kurios buvo išpūstos nuolat žemų palūkanų normų laikais. Jis apskaičiavo, kad „iliuzinis turtas“ viršija pusę milijardo dolerių, nes prognozuoja, kad FED ir toliau didins palūkanų normas.

Buvęs opcionų brokeris paminėjo Twitter įmonę, kuri gausiai leidžia pinigus ir turės problemų dėl pasikeitusios monetarinės politikos. Jis neįvardijo Elono Musko platformos savininko, tačiau įmonės pirkėją apibūdino kaip „finansų genijų“, išmokusį skaudžią pamoką apie pinigų srautus.

„Daugiau jokio pinigų lietaus“ - nurodė Nassim Nicholas Taleb.

Jo prognozės yra niūrios. „Kurį laiką viskas klostysis ne taip gerai. Turime keisčiausius vertinimus istorijoje“ – apibendrino jis.
 
1.   Parašė Petras Kurmelis   2023-02-01 19:40  

Oficialioji versija byloja, kad juodoji gulbė ir sunkmetis buvo per virusą, o dabar kaip minimum yra atsigavimas. Taip? Ar ne taip?