Akcijos gali prarasti iki 50 procentų vertės

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2023-01-25 17:01 Komentarai: (0)
Aštuoniasdešimt ketverių metų rinkos guru ir GMO turto valdymo bendrovės įkūrėjas Jeremy Grantham laiške klientams teigė, kad „lengviausia burbulo sprogimo dalis“ akcijų rinkoje baigėsi ir rinkos laukia tolesni nuostoliai.

Jo patvirtintas bazinis scenarijus numato, kad S&P500 indeksas 2023 metus baigs ties maždaug 3200 punktų lygiu, arba 17 procentų žemiau nei metų pradžioje. Tačiau pesimistinis scenarijus yra daug blogesnis.

„Deja, nuosmukio potencialas yra didesnis nei augimo. Blogiausiu atveju, jei kas nors nutiks ne taip ir pasaulį ištiks didelis nuosmukis, rinka gali prarasti penkiasdešimt procentų savo vertės. Geriausiu atveju tikėtinas tik nedidelis išpardavimas, o tai jokiu būdu nesubalansuos rizikos“ – rašė Jeremy Grantham.

Kaip veiksnius, galinčius paskatinti išpardavimą akcijų rinkoje, jis, be kita ko, paminėjo: galima didelė korekcija JAV nekilnojamojo turto rinkoje ir netikrumas dėl Rusijos ir Ukrainos karo baigties.

Vienas iš pagrindinių Amerikos akcijų rinkos indeksų S&P500 nuo metų pradžios pakilo virš trijų procentų, bet per pastaruosius dvyliką mėnesių nukrito beveik devyniais procentais.
 
Dar nėra komentarų