ECB: bitkoinas yra „dirbtinai remiamas“, nebus reikšmingas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2022-12-01 12:17 Komentarai: (0)
Europos Centrinis bankas savo tinklaraštyje sukritikavo populiariausią pasaulyje kriptovaliutą bitkoiną, praneša naujienų agentūra Reuters.

Neseniai atliktas bitkoino kurso stabilizavimas yra „dirbtinai sukeltas paskutinis aiktelėjimas prieš prarandant reikšmę“, ECB tinklaraštyje rašė Ulrich Bindseil ir Juergen Schaff.

„Didieji investuotojai į bitkoinus labiausiai suinteresuoti išlaikyti euforiją. 2020 metų pabaigoje atskiros įmonės pradėjo populiarinti bitkoinus. Kai kurie rizikos kapitalo fondai ir toliau į tai daug investuoja“ - rašoma įraše.

Reuters atkreipia dėmesį, kad autoriai nepateikė jokių konkrečių manipuliavimo bitkoinų kaina įrodymų. Populiariausia kriptovaliuta per metus prarado 75 procentus savo vertės ir jos kursas yra arti 17 tūkstančių dolerių.

ECB tinklaraščio įrašo autoriai atkreipia dėmesį, kad turto valdymo įmonių, mokėjimų operatorių, draudikų ir bankų buvimas bitkoinų rinkoje „pavieniams investuotojams rodo, kad investuoti į bitkoiną yra protinga“.

„Finansų pramonė turėtų žinoti apie ilgalaikę žalą, kurią sukelia investicijų į bitkoinus skatinimas, nepaisant trumpalaikio pelno“ - rašo Ulrich Bindseil ir Juergen Schaff.

ECB tinklaraščio įrašo autoriai taip pat pabrėžė bitkoino reguliavimo nelaikyti jo patvirtinimu.

„Kadangi bitkoinas nėra tinkamas nei kaip mokėjimo sistema, nei kaip investicijų forma, jis neturėtų būti laikomas tokiu reguliavimo požiūriu ir todėl neturėtų būti įteisintas“ - tikina Ulrich Bindseil ir Juergen Schaff.
 
Dar nėra komentarų