NBA čempioną padavė į teismą dėl FTX

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2022-11-22 17:51 Komentarai: (0)
NBA profesionalų krepšinio klubą Golden State Warriors pirmadienį padavė į teismą sąskaitos savininkas bankrutuojančioje kriptovaliutų biržoje FTX, praneša Reuters.

Kanadietis Elliott Lam, kuris teigia praradęs 750 tūkstančių dolerių dėl FTX bankroto, San Francisko federaliniam teismui pateikė ieškinį sukčiavimu kaltinamai Golden State Warriors.

NBA čempionas buvo vienas iš kriptovaliutų biržos propaguotojų ir patvirtino jos teiginį, kad FTX yra „patikimas ir saugus būdas investuoti į kriptovaliutas“. Elliott Lam nori, kad ieškinys būtų kolektyvinis, o tai reiškia, kad jis gali veikti visų aukų vardu.

Be Golden State Warriors, ieškinyje taip pat buvo įvardintas FTX įkūrėjas Sam Bankman-Fried ir su FTX susijusios kriptovaliutų prekybos įmonės Alameda Research, prisidėjusios prie jos žlugimo, vadovė Caroline Ellison.

FTX dar visai neseniai buvo viena didžiausių kriptovaliutų biržų. Tačiau paaiškėjo, kad nėra likvidumo ir reikia iškelti bankroto bylą. Skirtumas tarp įmonės turto ir įsipareigojimų buvo įvertintas maždaug 8 mlrd. dolerių.
 
Dar nėra komentarų