W.Buffett didina pozicijas Japonijos milžinuose

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2022-11-21 17:31 Komentarai: (0)
Investicinė bendrovė Berkshire Hathaway, kurią kontroliuoja milijardierius Warren Buffett, daugelio akcijų rinkos investuotojų guru, investavo dar daugiau Japonijoje.

Ji padidino savo akcijų paketą penkiose Japonijos prekybos gigantėse: Mitsui, Mitsubishi, Marubeni, Sumitomo ir Itochu Corp, vadinamose „sogo shosha“.

Warren Buffett pirmą kartą į šias įmones investavo 2020 metų rugpjūtį, pirkdamas apie 5 procentų kiekvienos iš šių kompanijų akcijų paketą. Galiausiai dabar tai jau gali būti apie 10 procentų.

Šios įmonės visame pasaulyje investuoja į naftos ir dujų projektus. Paskutinį ketvirtį jie uždirbo didelį pelną, pasinaudoję gera situacija žaliavų rinkose.

Todėl Mitsui galėtų išleisti 140 milijardų jenų (1 milijardą dolerių) nuosavų akcijų išpirkimui, apie kurį buvo pranešta lapkričio pradžioje.

Mitsui, Mitsubishi, Marubeni ir Sumitomo akcijos šiandien Tokijo vertybinių popierių biržoje brango po to, kai buvo atskleistas Berkshire Hathaway sandoris.

Taip pat Warren Buffett Azijos portfelyje yra Taivano lustų gamintoja TSMC, į kurios akcijas Berkshire Hathaway neseniai investavo 5 milijardus dolerių dėl žemo vertinimo, pirmaujančių technologijų ir gerų fundamentalių rodiklių, pabrėžia Bloomberg.
 
Dar nėra komentarų