Salvadoras pirks vieną bitkoiną per dieną

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2022-11-17 18:01 Komentarai: (0)
Salvadoro prezidentas Nayib Bukele socialiniame tinkle Twitter paskelbė, kad jo šalis nuo ketvirtadienio pirks vieną bitkoiną per dieną.

Daugelio projektų žlugimas ir rinkos kritimas privertė investuotojus suabejoti, ar verta perkelti savo lėšas į kriptovaliutų rinkas. Kai kurie netgi skelbia apie bitkoinų ir kitų skaitmeninių pinigų pabaigą. Tačiau kiti tebeturi vilčių, teigdami, kad gandai apie kriptovaliutų mirtį tebėra per ankstyvi.

Prieš pusantrų metų Salvadoras šokiravo pasaulį, priimdamas bitkoiną (BTC) kaip teisėtą mokėjimo priemonę. Dabar, nepaisant kurso kritimo žemiau 16 tūkstančių dolerių, Centrinės Amerikos šalis nori padidinti savo kriptovaliutos nuosavybę.

Panašu, kad žlugus FTX biržai bitkoinų kainos kritimas dar labiau įsibėgėja. Vakar BTC kotiruotės buvo net 75,93 procento mažesnės nei prieš metus buvusi kaina. Būtent tada kriptovaliuta buvo įvertinta aukščiausiai (maksimali kaina tuomet buvo 69 tūkstančiai dolerių).

Strategija pirkti bitkoinus pagal nustatytą grafiką, o ne reaguojant į rinkos pokyčius, yra žinoma kaip dolerio vidurkio kaina (DCA). DCA pranašumas yra tas, kad jis pašalina emocinį sprendimų priėmimo komponentą, pašalina nepastovumą, todėl už investiciją per ilgą laiką mokate mažiau doleriais nei vadinamasis rinkos laikas.

Bukele ir Sun sprendimas naudoti DCA strategiją priimtas, nes neseniai įvykęs Sam Bankman Fried kriptovaliutų biržos FTX žlugimas grasina pratęsti nuosmukį kriptovaliutų rinkoje. Analitikai baiminasi, kad bitkoino kaina gali nukristi iki 13 tūkstančių dolerių už 1 BTC.

Nayib Bukele sprendimo sekėjai nesuprato. Daugelis Twitter vartotojų kritikuoja politiką dėl „žaidimo kazino iš valstybės pinigų“ ir kad keliama grėsmė, jog šalis gali patirti bankrotą.

Salvadoras pernai birželį paskelbė bitkoiną teisėta mokėjimo priemone, tikėdamasis, kad kriptovaliuta padės išspręsti įsisenėjusias ekonomines problemas. Nuo tada įsiskolinusi šalis įsigijo 2381 bitkoiną, tariamai už vidutinę 43 tūkstančių dolerių kainą. Justin Sun Tron DAO Reserve vardu užtikrina visas šias operacijas. Užvakar verslininkas paskelbė, kad rems didžiausią kriptovaliutų biržą Binance kuriant fondą kriptovaliutų industrijai atstatyti.
 
Dar nėra komentarų