Coca-Cola nudžiugino

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2022-10-25 15:14 Komentarai: (0)
Visiems puikiai žinoma didžiausia pasaulyje nealkoholinių gaiviųjų gėrimų gamintoja Coca-Cola Co. šiandien pristatė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus, kurie viršijo analitikų lūkesčius, be to, buvo pagerintos metinės prognozės. Prieš prekybinės sesijos metu šios bendrovės akcijos brangsta: Coca-Cola Co. 58,98 (2,45%).

Per praėjusį ketvirtį minimos kompanijos pajamos siekė 11,063 mlrd. dolerių, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo dešimt procentų daugiau. Rinkoje laukta, jog pajamos sudarys vidutiniškai 10,52 mlrd. dolerių. Gėrimų pardavimai kiekine išraiška pakilo keturiais procentais.

Coca-Cola Co. veiklos pelnas šįkart siekė 3,088 mlrd. dolerių, o grynasis pelnas - 2,822 mlrd. dolerių, arba 65 centai akcijai. Palyginus su 2021 metų tuo pačiu laikotarpiu, veiklos pelnas pakilo septyniais procentais, o grynasis - dvigubai labiau.

Pakoreguotas ketvirčio pelnas akcijai siekė 69 centus, o laukta, kad sudarys vidutiniškai 64 centus.

Bendrai po pirmų devynių šių metų mėnesių nealkoholinių gaiviųjų gėrimų gamintojos pajamos siekia 32,879 mlrd. dolerių, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, yra tryliką procentų daugiau. Tuo tarpu veiklos ir grynasis pelnas paaugo po du procentus iki atitinkamai 8,834 bei 7,515 mlrd. dolerių.

Įvertinus iki šiol šiais metais pasiektus veiklos rezultatus, bendrovės vadovybė nutarė pagerinti anksčiau skelbtas šių metų veiklos rezultatų prognozes. Pajamų prieaugio lūkesčiais kilstelti nuo 12 - 13 iki 14 - 15 procentų, o pakoreguoto pelno akcijai - nuo 5 - 6 iki 6 - 7 procentų.

Bendrovė taip pat pažvelgė į 2023 metus, sakydama, kad tikisi, jog infliacija ir toliau didins jos išlaidas, o žaliavų kainos išliks nepastovios. Numatoma, kad užsienio valiuta taip pat turės įtakos pajamoms ir pelnams. Tačiau bendrovė pateiks visą kitų metų perspektyvą tik 2023 metų pradžioje.

Coca-Cola Co. rinkos vertė nuo metų pradžios krito virš vieno procento, o per pastaruosius vienerius metus paaugo apie devynis procentus. Palyginimui, Dow Jones Industrial Average indekso vertė atitinkamai krito virš trylikos procentų bei apie dvyliką procentų.
 
Dar nėra komentarų