Maskvos birža krito labiausiai nuo karo pradžios

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2022-09-20 16:59 Komentarai: (0)
Maskvos biržos pagrindinis indeksas MOEX antradienį smuko net 11 procentų – labiausiai nuo vasario 24 dienos, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą. Tiesa, po to sulaukėme atšokimo.

Tarp labiausiai šiandien pigusių akcijų yra naftos ir dujų milžinai, tokie kaip Gazprom, Lukoil, Novatek ir Rosneft. Tokią reakciją lėmė laikraščio Kommersant žinia apie Kremliaus planus papildomai surinkti 23,3 mlrd. dolerių iš muitų ir gavybos mokesčio.

Internetinės bendrovės Yandex, nekilnojamo turto įmonės PIK ir aukso gamintojo Polymetal akcijų kursai taip pat mažėja, praneša agentūra Bloomberg.

Šios dienos pagrindinė žinia – pranešimas apie ketinimą Donecko ir Luhansko srityse surengti referendumus dėl šių Ukrainos teritorijų prijungimo prie Rusijos. Numatyta, kad balsavimas įvyks šį šeštadienį ir yra vertinamas kaip Vladimiro Putino paramos vietiniams šalininkams signalas, kai Ukrainos kariai vykdo veiksmingą kontrapuolimą.

Oficialų apskričių prijungimą prie Rusijos tikriausiai pripažintų tik nedaugelis pasaulio šalių, bet Kremlius turėtų galimybę prireikus siųsti ten karius iš masinės mobilizacijos, o ne tik, kaip šiuo metu, karius pagal sutartis.
 
Dar nėra komentarų